Halis Kurtça'da renkli atölyeler başladı

Çocukların keyifli zaman geçireceği Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi yaz atölyeleri, başladı. Birbirinden farklı atölyelerin yer aldığı yaz programı, 31 Temmuz’a kadar sürecek.

20 Temmuz 2024 - 08:56

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, çocukların yaz tatilini mutlu ve keyifli geçirmesi için dansın, dramanın, resimin, müziğin içinde olduğu dolu dolu yaz atölye programı hazırladı.

İstanbul’daki 2 ile 14 yaş arasındaki çocuklar, ücretsiz olan atölyelerde hem eğlenecek hem de öğrenecek. Kontenjan sınırı olan, katılımın rezervasyon ile yapıldığı atölyelere, atölye tarihinden beş gün önce hkckm.kadikoy.bel.tr  adresi üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor. 

16 ile 31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek atölyelerin ilk gününde Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’ne misafir olduk, atölyelerdeki çalışmaları sayfamıza taşıdık. 

İllüstrasyon nedir? Resim sanatından nerede ayrılır? Sorularının etrafında sohbetle başlayan illüstrasyon atölyesinde çocuklar, kendi seçtikleri konular üzerinden örneğin gördüğü rüyayı ya da sevdiği çizgi film karakterini renkli kalemlerle kağıda çizdi, ona bir hikâye oluşturdu.

İllüstrasyon atölye eğitmeni Başak Günaçan, “Çocuklar seçtikleri tema hakkında birkaç cümle yazacak ve o temayı anlatan çizim yapacak. Bu da hayal gücünü besliyor. O yüzden bu tür atölye çalışmalarını önemsiyorum. Ayrıca merkezde çok farklı atölyeler var. Çocuklar bu atölyelerde eğlenerek öğrenecek.” dedi.  

“YAĞMUR YAĞIYOR, ÇİÇEKLER AÇIYOR”

İllüstrasyon atölyesine katılan İpek Cengiz, “Arkadaşımın İngiltere’de görüp bana anlattığı  renkli kuleyi hayal ettim, çizdim. Yağmur yağıyor, çiçekler açıyor, güneş parlıyor. Daha sonra bu resim için hikâye yazacağım.” dedi.  

Heykel atölyesine katılan Ali Kemal Kartal da şunları söyledi: “Bebekliğimden beri buraya geliyorum.  Bu merkezi çok seviyorum. Drama, robotik kodlama, heykel gibi çok fazla atölyeye katıldım. Uğur böceği heykeli yaptım. Yeni arkadaşlarım oldu, onlarla oyunlar oynadım.”

“HAYAL GÜCÜ BESLENİYOR”

Heykel atölyesinin eğitmeni İpek Demirci de “Çocuklar killerle uğur böceği heykeli yaptı. Hepsi kendi uğur böceğini yaptı. Birbirinden farklı hayal gücünü yansıtan uğur böcekleri. Bu tür atölyeler sayesinde çocuklar sosyalleşiyor. Bu da çocuklar için çok önemli.” diye konuştu. 

Çocukların hayal dünyasını besleyen, onları mutlu eden ve yeni şeyler öğrenmenin  kapısını aralayan atölyeler hakkında ayrıntılı bilgiyi ve atölyelere başvuru koşullarını öğrenmek isteyenler,  (0216) 357 28 37 ile (0216) 357 28 95 numaralı telefonu arayabilir. 


ARŞİV