Halis Kurtça'dan "Küçük Sanatçılar Sergisi"

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde keçeden arıların, kelebeklerin ve çiçeklerin yer aldığı “Küçük Sanatçılar Sergisi”ni, 20 Haziran tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz

09 Haziran 2022 - 10:32

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi atölyelerine katılan çocukların yıl boyunca yaptığı ürünlerden oluşan“Küçük Sanatçılar Sergisi”, 1 Haziran'da açıldı. Merkezin sergi alanına dönüştürülen -1.katındaki el emeği ürünleri, 20 Haziran tarihine kadar görebilirsiniz. Merkezin kapısından adımınızı attığınız anda gördüğünüz keçeden arılar ile çiçekler, yumurta kartonundan yapılmış hayvanlar yüzünüzde kocaman bir tebessüm bırakıyor.

“KEÇEYLE TANIŞINCA YÜNÜ MERAK ETTİLER”

Sergi hakkında bilgi aldığımız Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Görsel Sanatlar Eğitmeni Fatma Cucumlu, çocuklarla yıl boyunca farklı atölyelerde birlikte olduğunu söyledi.

Cucumlu, “Keçe ve geri dönüşüm atölyesinde birbirinden farklı ürünler ortaya çıkardık. Resime bakış açılarını değiştirmek için farklı yöntemler denedik. Geri dönüşüm algısını geliştirmek için de  havlu kağıt rulolarını, yumurta kartonlarını kullandık. İlk gördüklerinde ‘yumurta kartonu ile ne yapacağız’ diye soruyorlar. Sonra ortaya çıkardıkları ürünleri görünce mutlu oluyorlar. Farklı malzemeler ve renkler ile tanışmayı seviyorlar. Örneğin keçe ile tanıştıklarında yünün nereden geldiğini merak ettiler. Yaptıklarını hemen annelerine göstermek, o mutluluğu onlarla paylaşmak istiyorlar.” diye konuştu.

“İLETİŞİM SANATLA GÜÇLENİYOR”

Fatma Cucumlu, “Çocuklar benden ben de onlardan çok şey öğreniyorum. Karşılıklı olarak birbirimizi besliyoruz. Yeni arkadaşlıklar kuruyorlar. Onların arasındaki iletişimi sanat ile güçlendiriyoruz. Yaptıklarının sergide yer alması, başkalarının görmesi onlar için ayrı bir mutluluk kaynağı.” dedi. 



 


ARŞİV