Hangart'ta sanatsal faaliyetler

Yeldeğirmeni’nde ikamet eden üç arkadaş, İskele Sokak’ta açtıkları mekanları Hangart’la Kadıköy ve İstanbul’un kültür-sanat haritasında kendine hatırı sayılır bir yer açıyor, takip ediniz!

02 Kasım 2015 - 08:43
Ayşegül OĞUZ
Dilek Altınova, Serkan Uğur ve Nuray Kerkük’ün dünya işlerini terki onları Yeldeğermeni İskele Sokak’taki Hangart’ın çatısı altında buluşturmuş. Günümüzün klasik hikayesi; tırmanılan kariyer basamakları itinayla terkedilir, hayallerin peşinde özveriyle, heyecanla ve etrafa aldırış etmeden yola çıkılır... Hangart’ın hikayesi de benzer. Onlar üç kafadar, Hangart da bir kolektif. Hayalleri, bir nevi yaşama gaileleri olan bu projeyi olabildiğince insanla paylaşıp yeni fikirlere ve oluşumlara olanak sağlamak. Workshoplardan akustik performanslara, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan el işi ürünlerden film gösterimleri ve stand up’lara uzanan bir çeşitlilik sunuyor Hangart. Yanı sıra oluşumlarının muhteviyatına dair söylemleri şu şekilde:  “Yeni oluşumları destekliyoruz. Çevremizdeki kişilerin istekleri ve önerilerini de göz önüne alarak değerlendirme yapıyoruz. Bazen de kendi sevdiğimiz atölyeleri programımıza ekliyoruz.”
Aslında Hangart gibi merkezine atölye, workshop çalışmalarını koyan  ve her yaştan insanın sanata ulaşımını kolaylaştıracak, sanat eğitimine bir yerden giriş yapmayı erteleyen insanlar için fırsat yaratmanın önünü açıyor bu mekanlar... Hangart’ın da temel motivasyonlarından biri bu: “Şimdiye kadar sanatın herhangi bir dalına ilgisi olup fırsat bulamayan insanları bir araya getirmek amacımız” diyorlar.
Dilek, Serkan ve Nuray, Yeldeğirmeni sakini, Hangart için yola çıkarken mahallelerinden başkasını düşünmemişler. Bir yıldır çalışmalarını sürdürdükleri, kah komşuları kah yaptıkları etkinliklere gelen sanatseverlerin, her geçen gün arttırdıkları takipçilerinin üzerinde yarattıkları tesiri gördükçe mutluluktan havaya uçtukları belli.

"KAPTAN" HANGART’TAYDI
Hangart’ın ayırtedici özelliği düzenlediği akustik konserler. Mekan 2015-2016 sezonunun açılışını Kadıköy’ün “Kaptan”ı Cenk Taner’le yaptı. Hangart’ta kasım ayı programı ise yoğun, akıcı dediklerinden.

ETKİNLİKLERE KUŞBAKIŞI
Hollanda’da doğup büyüyen sanatçı Koenraad Marinus van Lier, İstanbul’un özgün karakteristikleri, iklimi, yedi tepesi, mimari detayları, kaosu darken İstanbul’un ilhamına tutuluyor ve resimleriyle Hangart’a konuk oluyor. 2 Ekim’de açılan sergi 2 Aralık’a dek görülebilir.
14 Kasım’da Yüzyüzeyken Konuşuruz’dan tanıdığımız müzisyen Kaan Boşnak Hangart Akustik’te...
Ertesi gün, yani 15 Kasım’da bağımsız folk olarak adlandırdığı müziğiyle henüz 17 yaşında olan Sena Şener’in akustik performansıyla buluşacak müzikseverler.
Hangart ekibinin “Türkiye’nin en ilginç tarih öğretmeni” dediği Cumhur Sarı “Tarihin Dibi” adını verdiği tek kişilik gösterisiyle 19 Kasım’da sahnede olacak. 15 yıllık tarih öğretmeni birikimiyle tarihin sıkıcı olduğuyla ilgili önyargıları yıkmaya kararlı Cumhur Sarı.
Hangart’ın tüm etkinlikleri ve daha fazlasını son derece aktif kullandıkları sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz: www.facebook.com/atolyehangart

ARŞİV