Hayal kırıklıklarından doğan bir şarkı: Kül

“Son” grubunun ilk teklisi “Kül”, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Grup üyeleri, müzikle olan bağlarını ve gelecek hedeflerini gazetemize anlattı

11 Temmuz 2023 - 02:45

Çocukluk yıllarından beri müzikle iç içe büyüyen Eylül Türköz, Özgür Özdemir ve Barbaros Elden “Son” adını verdikleri gruplarıyla ilk parçalarını çıkardı. “Kül” isimli parçayı geçtiğimiz günlerde dinleyiciler ile buluşturan grup, önümüzdeki süreçte 3 parçalık bir EP yayınlamayı planlıyor.

LİSE DOSTLUĞU MÜZİK GRUBUNA DÖNÜŞTÜ

Grubun vokalisti Eylül Türköz, “Hepimiz aslında aynı liseden arkadaşız. Okulda bulunan müzik odasında  tanıştık. Müzik en başından beri bizi buluşturan ana unsur oldu diyebiliriz” dedi. Grubun davulcusu Özgür Özdemir, “Lise zamanlarından Barbaros ile birkaç kez cover grupları kurup sahne almıştık ancak hiçbiri kalıcı olmadı. Pandemi zamanında bir kere daha grup kurma fikrini ortaya attık. Eylül aramıza dahil olunca 2021 yılında Son grubunu kurmuş olduk. Bu Son umarım bizim için güzel ve müzikli günlerin başlangıcı olur. Grubun elektro bas gitaristi Barbaros Elden ise, “Müziğe yatkın olduğumuz için gösterilerde ve törenlerde müzik yapıyorduk fakat grup kurup sahneye çıkmayı hiç düşünmemiştik” şeklinde konuştu.

Müzik tutkusunu ailesinden aldığını dile getiren Türköz, “Ailem müzisyen olduğu için ister istemez müziğin içine doğdum. Evde her yerde enstrüman varken müzikle ilgilenmemem imkansızdı” dedi ve şöyle devam etti: Bundan sonraki süreç için uzak gelecekten çok yakın geleceği düşünüyoruz. İçimize sinen şarkılar yapmak en öncelikli hedefimiz.”

Kül parçasının bestecisi de olan Türköz, “Bu şarkıyı üniversitedeyken yaşadığım bir kalp kırıklığı sonrasında yazmıştım. 4-5 senelik bir geçmişi var bu şarkının. O zamanlardan beri yakın çevrem bu şarkıyı bilir ama bu şarkı ile çıkış yapmayı şahsen beklemiyordum” dedi.

“Müzikle tanışmam annemin bana 12 yaşımdayken hediye etti klasik gitar ile başladı” diyen Barbaros Elden, “İnternetten klasik gitar derslerini izlemeye başlamıştım. Çalmayı öğrendikçe ve müzik kültürüm genişledikçe Slipknot ile beraber metal müzikle tanıştım. Klasik gitardan bir metal soundu elde edemediğimde ise bir elektro gitar ve amfi aldım” ifadelerini kullandı.

“NE ÇALACAĞIMIZ HAKKINDA FİKRİMİZ YOKTU”

Müziğin çocukluğundan beri hayatının bir parçası olduğunu söyleyen Özgür Özdemir, “Bu grubu ilk kurduğumuzda ne çalacağımız hakkında bir fikrimiz yoktu. Cover grubu mu olacağız yoksa kendi parçalarımızı yapacağız tam emin değildik. Pandemi zamanı olması nedeniyle bir araya gelmemiz çok zor olacaktı dolayısıyla kendi bestelerimizi yapma kararı aldık” dedi.

“DAHA İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Grubun gelecek hedeflerinden de bahseden Özdemir, “Yeni şarkılar için çalışmalarımız sürüyor. İlk çıkardığımız şarkının üstüne koyarak ve ilk çıkardığımız şarkı için yapılan olumlu olumsuz eleştirileri cebimize koyarak daha iyisini yapmaya çalışacağız. Şu an için 3 parça üstüne çalışıyoruz bunların üçünü bir EP olarak en kısa sürede yayınlayacağız” şeklinde konuştu.


ARŞİV