‘Hayalci’ bir albüm…

Alternatif rock grubu Deli Gömleği, “Hayalci” adlı yeni EP’siyle dinleyicilerinin karşısına tekrar çıkıyor.

24 Temmuz 2018 - 16:08

1999’dan bu yana punk rock/grunge temelinde üreten ve bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren  Deli Gömleği’nin 2014’te yayınlanan “Tuzak” adlı albümünden bu yana yayımladığı ilk kayıt olan Hayalci, Haziran 2018 itibariyle dijital platformlarda yerini aldı. İstanbul’da 8 ayda kaydedilen EP’nin miks ve masteringi Yeni Zelanda’da Blue House çatısı altında yapıldı. Hayalci, Ay, Pencere, İstemem ve İyi Yolculuklar adlı beş şarkıdan oluşan EP, çağımıza dair kısa hikayeler anlatıyor.

Gitar-vokalde Özver Yılmaz, bas gitarda Furkan Güleray ve davulda Birkan Başören’den oluşan grup,  çizgisini bozmadan ve ticari amaç gütmeden üretmeye devam ederken ve 20. yılına adım adım yaklaşırken, “Hayalci” ile gerçeğe başka bir perdeden bakıyor.

Grubun Kadıköylü üyesi Özver Yılmaz, Gazete Kadıköy’e verdiği röportajda ‘’Türkiye’de gruplar koşullar yüzünden yarıda kalıyor, genelde de para pul işlerinden. Deli Gömleği’nde çalan insan zaten bunların peşinden gitmiyor. Fikir çatışmaları oluyor ve olmalı da. Grup beraberce bir şeylere inanmışsa zaten yürür’’ demişti.


ARŞİV