Haydarpaşa’da icat çıkaracaklar!

İcat çıkaranların festivali Maker Fair'in bu seneki adresi Haydarpaşa Garı olacak

25 Ekim 2017 - 14:09

2006’dan bu yana dünyanın birçok yerinde önemli sayıda takipçiye ulaşan ve Kendin Yap (Do It Yourself - DIY) kültürünü benimseyenleri buluşturan Maker Faire, 27-29 Ekim’de  üçüncü kez İstanbul’da gerçekleşecek. Üretmeyi seven yaratıcı mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, bilim kulüpleri, amatörler, öğrenciler, sanayiciler ve start-up'ların bir araya geldiği Istanbul Maker Faire'e bu yıl, Haydarpaşa Garı ev sahipliği yapacak.

Eğlenceli etkinlikler, yaratıcı atölyeler

Müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Maker Faire İstanbul’da, drone yarışları, büyük enstalasyonlar, canlı müzik ve sokak sanatçılarının gösterilerinden oluşan eğlenceli outdoor aktivitelerin yanı sıra konferanslar, paneller, programlama, robotik, lehim ve sanat gibi konularda gerçekleşecek atölye eğitimleri yer alacak.  İnsan doğasındaki üretme-yapma eğiliminin altını çizerek, yaratıcılığın kullanılabileceği kanallara ucuz ve kolay erişimi sağlamayı; bu yolla Maker kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Maker Faire, bu yıl da yeni icatlar ortaya koymayı ve üretmeyi seven mucitlerden mühendislere, sanatçılardan bilim insanlarına kadar herkesi bir araya getirecek.

Maker hareketinin bir parçası olarak fikir ve ürünlerini sergilemek isteyen proje sahipleri ve bu uluslararası harekette yer almak isteyen gönüllüler istanbul.makerfaire.com adresinden ücretsiz katılım formunu doldurarak başvuru yapabiliyor. 15.000’den fazla ziyaretçi beklenen etkinliğe sponsor olmak isteyenler de aynı kanalları kullanarak iletişime geçebilir.


ARŞİV