HAYDİ HORONA!

“Horon Karadeniz'in ritmi, tulum ve kemençe Karadeniz'in sesidir. Horon; sevdaların başladığı, dertlerin haykırıldığı yerdir. Dili, inancı, kökeni ve rengi ne olursa olsun insanların el ele...

31 Mayıs 2011 - 14:25

“Horon Karadeniz'in ritmi, tulum ve kemençe Karadeniz'in sesidir. Horon; sevdaların başladığı, dertlerin haykırıldığı yerdir. Dili, inancı, kökeni ve rengi ne olursa olsun insanların el ele tutuştuğu ve hiç bir karşılık beklemeden yan yana geldiği bir ibadet gibidir. Horon aşktır, özgürlüktür, karşı duruştur... Horon eylemdir, Horon direnmektir! Yaşamlarımız ve isyanlarımız kardeştir... Munzur'dan Akdeniz'e, Hasankeyf'ten Fırtına'ya bütün nehirler, bu yaşam hepimizindir.”
Karadeniz İsyandadır Platformu, daha güzel bir dünya isteyen herkesi 5 Haziran Pazar günü saat 16.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda horon tepmeye çağırıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Karadeniz İsyan ve Dayanışma Konseri"nde Marsis, Bajar, Luxus, Ayşenur Kolivar, Aydoğan Topal, Bayar Şahin ve İsyan Korosu şarkılarını horon ve halaylar eşliğinde söyleyecek.
Davetiyeler, Kadıköy Livane Pub (216 414 40 96) ve 3 Deniz Kitabevi (216 550 21 81)’nden edinilebilir.
www.karadenizisyandadir.org


ARŞİV