Haydi çocuklar, ‘ATTA’ya!

Bebekler ve Çocuklar için Uluslararası Sanat Festivali ‘Atta Festival’ başlıyor

16 Kasım 2018 - 12:11

Çocukların kültür sanata erişim ve aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirme haklarından yola çıkan, Bebekler ve Çocuklar için Uluslararası Sanat Festivali Atta Festival’in üçüncüsü bu sene İstanbul ve Ankara’da gerçekleşiyor. Her yaştan çocuğun ve yetişkinin keyifli vakit geçirebileceği festivalde bu yıl; İspanya, Fransa, Danimarka, İsveç, Ukrayna, Hollanda ve Türkiye’den pek çok sanatçı, çocuklar için performanslarını sergiliyor ve atölyeler gerçekleştiriyor.

14 Kasım’dan 10 Aralık’a kadar danstan tiyatroya, çocuklar ve yetişkinlere yönelik atölyelerden performanslara kadar, farklı disiplinlerden etkinliklerin bebekler ve çocuklara özel hazırlandığı festivalde; 18-36 ay yaş grubu için “Sky”, ekolojik farkındalık için “Tierra Efimera” gibi öncü ve benzersiz performanslar bulunuyor.

Festival kapsamında Kadıköy’deki gösteriler şöyle;

- MiraMiró / İspanya: Küçükler için Joan Miró’nun dünyasından doğan bir dans ve video-animasyon gösterisi olan MiraMiró seyircileri evrene bir dans seyahatine davet ediyor. Resimlerin canlandığı, hayali bir evrene gidilen bu gösteride keşifler ve sürprizlerle dolu bir maceraya çıkılıyor. (4 yaş ve üzeri) (18.11.2018 Pazar / 12:00 Caddebostan Kültür Merkezi)

- Tavşan Aranıyor / Türkiye-Hollanda: Atta Festival prodüksiyonu olan oyunda, 3 polis dedektifi hapisten kaçan yaramaz bir tavşanı arıyor. Tavşanı bulmak için dedektifler yola çıkar ve minyatür şehrin her köşesini didik didik ararlar. Şehirde her şeyin yavaş yavaş tavşana dönüştüğü bu oyun hem çok hareketli hem de çok eğlenceli. (3 yaş ve üzeri) (17.11.2018 Cumartesi / 13:00 ve 15:00 Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi)

- Sky / Danimarka: Bebekler ve ebeveynleri için dans gösterisi Sky, duyulara hitap eden şen şakrak bir performans. (18-36 Ay arası) (02.12.2018 Pazar / 11:00 , 12:30 ve 14:00 Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi)

- Yeni Dünya: Bir Uzay Macerası / Türkiye: Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun bu eseri uzay hakkında bir hikaye. Oyunda iki ayağının üstüne kalkıp ilk kez yıldızlara bakan atalarımızdan, füzeler inşa edebilen günümüz insanına kadar devam eden, seyircileri başka gezegenler keşfetmeye götüren büyük merakın hikayesi sahneleniyor. (6 yaş ve üzeri) (09.12.2018 Pazar / 13:00 ve 15:00 Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi)

www.attafestival.com


ARŞİV