Haydi çocuklar kitap okumaya!

Kasım ayının ikinci haftasının Çocuk Kitapları Haftası olması vesilesiyle gazetemize gelen kitapları çocuklar için derledik

08 Kasım 2018 - 11:55

Çocuklar için kitap; resim, müzik, şekil demek. Kitap, çocukların hayal dünyalarını zenginleştiren, kelime dağarcıklarını geliştiren, sosyal yaşamlarını olumlu yönde etkileyen ve okul başarısına katkı sağlayan adeta bir yaşam kaynağı. Biz de Gazete Kadıköy olarak kasım ayının ikinci haftasının Çocuk Kitapları Haftası olması nedeniyle geleceğimiz olan çocuklara kitap önerisinde bulunduk.

Ben İstersem / Canan Tan, Deniz Erbulak, Feyza Hepçilingirler, Gülten Dayıoğlu, İpek Ongun, Karin Karakaşlı, Nermin Bezmen, Şebnem İşigüzel, Şermin Yaşar

“Hayal kurmayı sever misin? Sence hayallerin gerçeğe dönüşebilir mi? Nobel ödüllü bir bilim kadını, evrenin sırlarını keşfeden bir astronot, adını tarihe yazdıran bir sporcu, melodileriyle kalplere dokunan bir müzisyen, kelimeleriyle nesilleri büyüten bir yazar, dünyayı karış karış dolaşan bir gezgin olabilir misin? Evet, olabilirsin! Yeter ki iste! Bu öyküler sana ilham verecek; seni cesur, güçlü ve yaratıcı olmaya, hayallerinin izinden yürümeye davet edecek!” (Doğan Egmont Yayıncılık/200 sayfa/25 TL)

Sayılar Diyarındaki Kedi / Ivar Ekeland

“Bay ve Bayan Hilbert’in Sonsuzluk Oteli’nde yaşayan kedisi çok şaşkın! Çünkü tek bir boş oda olmadığı halde –tüm odalar Tek Sayılar ve Çift Sayılar ile dolu– konuklar otele gelmeye devam ediyorlar. Günlerden bir gün Sıfır çıkageliyor. Bay Hilbert, Sıfır’ın bir Sayı olmadığında ısrar etse de toplu bir oda değiştirme ile ona da otelde bir oda bulunuyor. Sonra Harfler ortaya çıkıyor ve otelden hiçbir Sayı ayrılmadığı halde Harfler de otelde kalıyor. Gelen kaç kişi olursa olsun her konuğa bu otelde bir oda bulunuyor. Ama Kesirler geldiğinde otelde gerçek bir kaos yaşanıyor. Bay ve Bayan Hilbert otellerinde onları da ağırlamak için zekice bir çözüm bulabilecekler mi?” (Doğan Egmont Yayıncılık/76 sayfa/13 TL)

Meyvelerin Şarkısı / Dila Okçu

“Ela’nın sağlıklı beslenme panosu için ödev hazırlaması gerekiyor. Aklına bir fikir gelmiyor, üstelik hasta hissediyor. Annesinin hazırladığı lezzetli çorbanın ardından derin bir uykuya dalıyor. Rüyasında öyle bir sürprizle karşılaşıyor ki! Ela’nın ödevi için yardıma koşan meyvelere bayılacaksınız!” (Doğan Egmont Yayıncılık/ 44 sayfa/14 TL)

Uçan Kız Volante / Karin Karakaşlı

“Volante, ‘mükemmel’ ablasından, sürekli ağlayan kardeşinden, hep bakışlarıyla konuşan annesinden farklı hissetmektedir. Sıkılınca ya uçtuğunu hayal eder ya da resim yapar. Anneannesine gitmek için havaalanında uçak bekledikleri o gün, ailesinin onu sevmediğini düşündüğü bir anda yanlarından uzaklaşıverir. Renkli çorapları, boyaları ve meraklı gözleriyle havaalanında dolanan Volante’nin karşılaştığı yeni insanlar, onun renkli düşlerini nasıl etkileyecektir?” (Günışığı Kitaplığı / 88 sayfa / 23 TL)

Düz Çizgi Tepetaklak / İrem Uşar

“Lina’nın düz çizgilerle başı derttedir. Yaya geçitlerinin, otobanların çizgilerini çizen babasının işi, tüm hayatlarına yansımıştır. Aile üyeleri çizgili kıyafetler giymekte, 
evin ortasından bir çizgi geçmekte, her şey dümdüz biçimlenmektedir. Okulun ilk haftasında da Lina’nın karşısına çizgiler çıkması, bardağı taşıran son damla olur. Bahçıvanın torunu Âdem’le birlikte, insan eliyle yapılmamış, dümdüz bir çizgi aramaya başlarlar. Acaba doğada 
böyle bir çizgi bulmak mümkün müdür?”  (Günışığı Kitaplığı / 136 sayfa / 20 TL)

Romeo ve Jülyet / William Shakespeare

Can Çocuk Yayınları, tiyatro yazarı William Shakespeare en sevilen oyunlarından Romeo ve Jülyet’in sahne uyarlamasını,  genç okurların okuması ve sahnelemesi için okurla buluşturuyor.  (Can Çocuk Yayınları / 144 sayfa / 22 TL)


ARŞİV