Haymatlos'ta atölyeler başlıyor

Moda Caddesi’ndeki yerinde faaliyete geçen Haymatlos Kültür Sanatevi, Eylül ayından itibaren başlayacak olan atölye çalışmalarıyla hem Kadıköy’ün hem de İstanbul’un sanatsal çekim merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

22 Ağustos 2011 - 15:30

Bünyesinde pek çok kültürel etkinliği ve sanatsal atölye çalışmalarını barındıran Haymatlos Kültür Sanatevi, alanındaki yetkin isimlerle birlikte pek çok ilke de imza atacak. 3 katlı tarihi binasında hizmet vermekte olan Haymatlos Kültür Sanatevi aynı zamanda kitabevi olarak faaliyetine devam eden kısmında Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının önemli isimlerinin katılacağı pek çok söyleşi ve imza gününe de ev sahipliği yapacak.
Nezih ve şirin bir ortamda yapılacak olan atölye çalışmalarının sayısı ise bir hayli kabarık ve heyecan verici. Eylül ayından itibaren başlayacak olan atölye çalışmaları içerisinde Sinema Atölyesi, Sanat Tarihi, Yaratıcı Yazarlık, Senaryo Yazarlığı, Dramatik Yazarlık, İnsancıl-Varoluşçu Psikoloji, Diyalektik İmge ve Kavram Atölyesi, Resim, Yaratıcı Drama, Tiyatro Oyunculuğu, Temel Diksiyon Eğitimi, Temel Fotoğrafçılık Eğitimi ve Latin Flamenko, Oryantal, Modern Dans, Tango’yu kapsayan Dans Atölyesi hemen öne çıkıyor.
Atölyelerin tamamı alanında uzman isimler tarafından veriliyor. Sanat Tarihi atölyesini aynı zamanda şair olan sanat eleştirmeni Yalçın Sadak veriyor. Sadak’ın sekiz ay sürecek olan Sanat Tarihi atölyesinin içeriğini ise modern resim oluşturuyor. Diyalektik İmge-Kavram ve Film Analizi atölyelerini ise gazeteci Ali Şimşek veriyor. Yaratıcı Yazarlık, Senaryo Yazarlığı dramaturg Ahmet Bozkurt tarafından; İnsancıl-Varoluşçu Psikoloji ise akademisyen Alper Engeler tarafından yürütülecek. Hakan Karataş ve Ozan Sülün tarafından yürütülecek olan Sinema Atölyesi ise kapsamı itibariyle tam bir Sinema Okulu’nu andırıyor. Üç aylık program oldukça yoğun bir mesaiye dayanıyor. Sinemanın temel niteliği ve ana metodu olan görüntülerle düşünmeyi, olay, olgu ve kavramları, görüntüleri düzenleyerek, biraraya getirerek oluşturmayı, aksiyonu parçalara ayırıp, parçaları algı psikolojisi, sinema dilinin gramer kuralları ve kişisel seçimler doğrultusunda birleştirerek bütünler oluşturmayı, öğrenciye teorik bilgiler, film çözümleme etüdleri ve pratik uygulama etüdleriyle öğretmeyi amaç edinen bir atölye. Sinema Atölyesi’nde her öğrencinin bir kısa film yapması sağlanacak, bir şiir için video klip, bir film için fragman ve bir reklam filmi yaptırılacak. Oyunculuk, oyuncu yönetimi ve tiyatro dersleri bağlamında seçilecek bir tiyatro eserinin bütün sınıf tarafından bir video uzun metraj film olarak gerçekleştirilmesi ile atölye tamamlanacak. Yapılan filmler ve bütün aktiviteler oluşturulacak özel bir YouTube kanalıyla yayınlanacak. Kurumsal ve herkese açık bir kısa film yarışması düzenlenecek ve mümkün olan maksimum katılımla kalıcı hale gelmesi sağlanacak.
Haymatlos Kültür Sanatevi Kadıköy Moda Caddesi numara 44’te faaliyet gösteriyor. İletişim için 0 216 345 41 09 ve 0216 336 23 08 nolu numaraları arayabilirsiniz.


ARŞİV