Hazal Selçuk'tan caz fotoğrafları ile dinleti

Sanatçı Hazal Selçuk, Erenköy ART 350 Sanat Galerisi’nde Schapowalow’un efsanevi caz fotoğrafları eşliğinde unutulmaz bir konser verdi.

09 Ağustos 2012 - 13:13
Erenköy ART 350 Sanat Galerisi’nin evsahipliği yaptığı, usta müzisyen Timur Selçuk’un kızı Hazal Selçuk dinletilerinin ikincisi 31 Temmuz Salı akşamı yapıldı. İlk dinletisini Selim Doğru ile birlikte 26 Temmuz’da gerçekleştiren Hazal Selçuk, konuklardan gelen yoğun ısrar karşısında ikinci bir dinleti daha yapma sözü vermişti.
İlk dinletiye katılan yaklaşık 20 kişilik gruba rağmen, ikinci dinletiye 60 kişinin katılması, hatta bir o kadar kişinin de geri dönmesi nedeniyle Hazal Selçuk & Selim Doğru ikilisi, 4 Ağustos Cumartesi akşamı bir dinleti daha düzenleme kararı aldı.
Selim Doğru’nun piyanosu eşliğinde Hazal Selçuk’u izleyen konuklar arasında ünlü eleştirmen, yazar, yönetmen ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın Yürütme Kurulu Üyesi Vecdi Sayar ile Taraf Gazetesi köşe yazarı Rengin Soysal da vardı. Sayar; “Büyük bir hayranlıkla izledim. Kısmet olursa Cumartesi günü tekrar geleceğim” derken, Rengin Soysal ise beğenisini çalıştığı gazetenin sayfalarına taşıyarak göstereceğini söyledi.
Dünyanın en ünlü jazz fotoğrafçısı Susanne Schapowalow tarafından çekilen “Jazz Fotoğrafları Sergisi” eşliğinde gerçekleşen dinletide, sözleri Hazal Selçuk, müzikleri Selim Doğru’ya ait olan 11 şarkı seslendirildi. “Aynalı Yalı”, “Kalbin Sözleri”, “Rastgele”, “So Special”, “Gece”, “Ak”, “Kaldırım”, “Otuzaltı”, “Kararsız Şarkı”, “Bahar” ve “Yeşil Göğün Üstünde” gibi şarkıların seslendirildiği dinletilerin devamı gelecek gibi görünüyor. Girişin ücretsiz olduğu Hazal Selçuk& Selim Doğru dinletisiyle ilgili ayrıntılı bilgiye www.art350.com adresinden ulaşılabilir.
Kaynak: Kadıköy Life

ARŞİV