Hem sanat hem dayanışma

Giz’li Atölye Kolektifi,  ‘Umutla ve sanatla, dayanışmaya ve iyileşmeye’ sloganıyla  ‘Temas’ adlı çevrimiçi bağış sergisini düzenliyor.

24 Mart 2021 - 12:06

Yaratıcı faaliyetlerini Kadıköy’de sürdüren Giz’li Atölye Kolektifi, “Pandemi sürecinde uzakta kaldıklarımıza, ürettiğimiz işlerle temas etmek istiyoruz” diyerek bir sergi proje ve serisi başlattı. “Temas” adını taşıyan online sergi ile amaç işlerin çevrimiçi sergilenmesi ile zamansız ve sınırsız bir etkileşime imkan yaratmak hem de sergiyi Kadıköy ile bir biçimde yolları kesişmiş tüm katılımcılara da açarak temas ağını zenginleştirmek…

“Temas Sergi” başlıklı proje dayanışmanın iyileştirici gücüne vurgu yaparak, katılımcıların işlerini bağışlaması ve işlerin yine bağış karşılığında satışa sunulması şeklinde gerçekleşiyor. 14 Mart’ta açılan sergide Giz’li Atölye Kolektifi üyesi sanatçılar tarafından üretilen işlerin yanı sıra, ayrıca davet ve açık çağrı yoluyla sürece dahil olan bağımsız sanatçıların da; karantina, yalnızlık, tecrit, el, dokunmak, görünürlük, emek, temas, temassızlık ve dayanışma kavramlarını yansıtan farklı formatlardaki eserleri yer alıyor.

GELİR BAĞIŞLANACAK

Toplum sağlığı için büyük risk altında hizmet eden sağlıkçıların bu süreç dahilinde yaşadığı zorluklar, kayıplar ve tükenmişlik hissine karşı verdikleri mücadeleden yola çıkılan sergiden elde edilecek gelir, dayanışmanın iyileştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı  (KAHEV) ve Derin Yoksulluk Ağı’na bağışlanacak.

“Dayanışmanın iyileştirici olduğunu biliyoruz, niyetimiz bu sergiyle temasımızı ve umudumuzu daha da büyütmek” diyen sanatçılar, “Gelin beraber yeni bir temas biçimi deneyelim ve böyle bir dayanışmayı hep birlikte tecrübe edelim.” çağrısını yapıyor.

Sergi, projeye özel olarak düzenlenen web sitesinde www.temassergi.com 31 Mayıs’a dek izlenebilecek.

SANATIN HER YÖNÜ

Proje geliştirmek için çalışan profesyonel sanatçılar, zamanını sanatla değerlendirmek isteyen yetişkinler ve sanata hevesli çocuklar için kapılarını açan kolektif üretim alanı Giz’li Atölye, 2004 yılından bu yana Caferağa Mahallesi’nde bulunuyor. Gizem Gürsel ve Sedef Kermen iş birliği ile kuruldu. İki sanatçı bu çatı altında kendi üretimlerine odaklanırken bir yandan da sanatın her yönüyle herkese dokunmayı hedeflediler. Atölyenin kapıları; projelerini gerçekleştirmek için çalışan profesyonel sanatçılardan, sanatın sağaltıcı yönüne tutunanlara, iş sonrasını sanatla değerlendirmek isteyen yetişkinlerden, sanata hevesli çocuklara kadar herkese açık oldu. Yakın zamanda farklı disiplinleri de bünyesine katarak kolektif bir üretim alanına dönüşen Giz’li Atölye, sanat pratikleri içerisine dayanışmayı, fikir çeşitliliğini ve demokratik bir zemin üzerinden işleyen iletişim deneyimlerini de katarak yaratıcı faaliyetlerini sürdürüyor.


ARŞİV