‘Hemzemin’ fotoğrafların sergisi

Genç fotoğrafçı Çağla Çağlar, ilk kişisel sergisi “Hemzemin”i Kadıköy’de açtı

28 Ekim 2020 - 15:28

Kadıköy’deki bağımsız sanat ve üretim alanı HOOD Base, fotoğraf sanatçısı Çağla Çağlar’ın ilk kişisel sergisi “Hemzemin”e ev sahipliği yapıyor. Sergi, adını kabuğumuzdan çıkmak için hep doğru zemini arayışımızdan alıyor. Çağla Çağlar, bakışını farklı zamanlarda bizi yeniden doğurup, bize hayata direnme kuvveti veren, ait olduğumuz yerlere çeviriyor. Sergide ağırlıklı olarak iPhone ile çekilen fotoğraflar yer alıyor. Sergi tanıtımında, “Her birimiz kabuğumuzdan çıkmak için doğru zemini ararız. Hiçbir yere ait hissedemem duygusunun bizi yönlendirdiği arayışlar, farklı zamanlarda farklı hayatlarda bizi yeniden doğurup yönümüzü ve isteklerimizi sorgulatır. Bütün arayışlarımızın amacı kendimizi koşulsuz teslim edeceğimiz sonsuz dinginliğe ulaşmaktır. Tedirgin rehavetlerimiz bizi o güvenli zeminle buluşturacaktır.” deniliyor.

DEDE MESLEĞİNİ YAPIYOR
1990 İstanbul doğumlu Çağla Çağlar, dede mesleği olan fotoğrafçılığı hayatının merkezine alıyor. Güçlü bir sinematografisi olan çalışmalarında kendi anlam dünyasını izleyene aktaran sanatçı, kendisini de fotoğraflarıyla tanımlıyor. 

“Hemzemin”, 8 Kasım’a dek pazartesi hariç her gün 13:00-19:00 saatleri arasında HOOD Base’de görülebilir. (Bahariye Caddesi, İleri Sokak, No: 1/F)


ARŞİV