Hepgül Korosu Sahnedeydi

Selma Hepgül Musiki Topluluğu; Şef Selma Hepgül’ün yönetiminde, bir bahar konserini daha, 22 Mayıs Perşembe akşamı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi salonunda verdi.

12 Haziran 2014 - 15:35
Hepgül Musıki Topluluğu, Şef Selma Hepgül’ün yönetimi, değerli saz üstatları (Kemanlar: Aydın Varol, Bülent Kartal/Kanunlar: Tonguç Erol, Bahattin İmer, Yukako Kaboya/Udlar: Hüdai Güneyli, Ayla Turap/Ritim: Mecit Üsküdarlı/Viyolensel: Serkan Özdemir/Klarnet: Şenol Karagöz/Bendir: Harun Köksal) eşliğinde, sunucu Dr. Özer Öztekin'in sunumu ve Sevgi Aksoy’un organizasyona katkıları ile icra edilen konser; geceye katılan konuklar tarafından, ilgi ve beğeni ile izlendi.
Konsere başlamadan hemen önce, Soma’da hayatını kaybeden madenciler anıldı ve onlar için, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
2 bölüm şeklinde hazırlanan konserde Türk müziğinin değerli söz yazarı ve bestekârlarının eserleri; solistler Kamil Kurt, Funda E. Özer, Sevgil, Erol Karaman, Nejat F. Şentürk, Asuman Ermurat, Hülya Ersenay, Veda Yenişen, Ayşe Alanlı, A. Zafer Arısoy, Neval Şengel, Özer Öztekin; Yıldırım Beyazıt Kestane, Sevgi Derkan, Nurşen Kocabaş, Jale Akkoyunlu, Melis Özaktaş, Serdar Çalık, Semra Kadıoğlu, Sema İşeri ve Serdar Fyar tarafından seslendirildi.
Koronun şefi Selma Hepgül; Yıldırım Gürses'in “Elveda” isimli Nihavend şarkısını okudu. Daha sonra, bu sanat akşamında; konukların arasında bulunan, yılların sanatçısı Ateşböceği Ercan Bostancıoğlu; Selma Hepgül ve Dr. Özer Öztekin tarafından sahneye davet edildi
Ateşböceği Ercan; her zaman olduğu gibi kendine özgü esprilerini yaptı ve Türk Sanat Müziğine olan sevdasını da, Avni Anıl’ın “Akşamın olduğu yerde bekle diyorsun, gelmiyorsun isimli Hüzzam eserini seslendirerek gösterdi.
Ardından İ. H. Elcioğlu'na ait “İzmir Marşı”, koronun yanı sıra ellerinde Türk Bayraklarıyla, salonu dolduran konuklar tarafından, ayakta alkışlar eşliğinde söylendi. Hemen arkasından Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevip oynadığı “Harmandalı Zeybeği” onun da görüntüleri eşliğinde, iki usta Ersin Peker ve Fatih Dönmez tarafından sahnelendi ve büyük beğeni topladı.
Misafirler, bir sonraki konserde, yani 13 Temmuz 2014 gecesi Özgürlük Parkı’nda buluşmak dilekleri ile salondan ayrıldılar.
 

ARŞİV