“Hey Gidi Karadeniz” yıllar sonra Zorlu’da

Avrupa Yakası’nın önemli kültür- sanat merkezlerinden Zorlu PSM, aralık ayında “Hey Gidi Karadeniz” konseri başta olmak üzere pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak

30 Kasım 2022 - 11:10

 

Avrupa Yakası’nın önemli kültür sanat etkinlik merkezlerinden biri olan Zorlu PSM aralık ayı boyunca konser, müzikal ve stand up gösterilerine ev sahipliği yapacak.

Okan Bayülgen’in Shakespeare’in III. Richard’ını uyarlayarak sahneye taşıdığı “Richard” oyunu, 14 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Kabare Dada tarafından hayata geçirilen oyunda Okan Bayülgen’e, Şenay Gürler, Özgün Çoban, Su Sonia Herring ve daha birçok isim eşlik ediyor.

ALİCE

Zorlu PSM’de Aralık ayında ilk kez 2019’da perde açan, 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Haldun Dormen Özel Ödülü” ve En İyi Koreografi Ödülleri’nin sahibi olan Alice Müzikali izleyici ile buluşuyor.  Lewis Carroll tarafından yazılan “Alice Harikalar Diyarında” müzikalinin Murat Uyurkulak ve Aylin Alıveren metni ile uyarlandığı müzikalin yönetmenliğini Serdar Biliş,  koreografisinin Beyhan Murphy yapıyor.

Serenay Sarıkaya Ezgi Mola, Arıkan , Şükrü Özyıldız , İbrahim Selim, Merve Dizdar’ın rol aldığı “Dünyada bütün güzel hikâyeleri deliler anlatır” sözleri, yüksek oyuncu performansı ve koreografisi ile üç yıldır pek çok kez kapalı gişe oynayan Alice 18-25 Aralık tarihlerinde izlenebilir. 

Zorlu PSM’nin aralık ayı boyunca ev sahipliği yaptığı etkinliklerden biri de stand up gösterileri. Caner Omur müzikal komedi ile beyin yakarken güldürdüğü gösterisiyle 6 Aralık tarihinde, Ali Congun, “Çevreden Merkeze” isimli insani ilişkilere ve yaşamın çelişkilerine değindiği asabi tonlu tek kişilik gösterisi ile 8 Aralık’ta Zorlu PSM touché’de sahnede olacak.   Stand Up gösterileri 13 Aralık Engin Türkoğlu ile 20 Aralık’ta Özge Özel ile  27 Aralık’ta Bar Psikoloğu ile devam edecek.

HEY GİDİ KARADENİZ

İlki 2003 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan ve kanser nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin en çok sevilen isimlerinden biri olan Kazım Koyuncu’nun sahne aldığı  “Hey Gidi Karadeniz” konseri bu sefer 60 kişilik Senfoni Orkestrası eşliğinde  yapılacak. Yıllar sonra yeniden düzenlenen konserde  Fuat Saka, Şevval Sam, Niyazi Koyuncu ve Samida grubu sahne alacak.

 

 

 


ARŞİV