Hollanda'dan barok müziği

Evrensel klasik müzik kültürüne Amsterdam Concertgebouw Orkestrası ve müzik endüstrisine Philipps gibi devleri kazandırmış Hollanda’dan çok seçkin bir barok festival sanatseverleri bekliyor

26 Mayıs 2016 - 16:01
Dünya futboluna Kruijff, Neskens, van Basten, Avrupa resmine Bosch, Rembrandt, van Gogh, evrensel klasik müzik kültürüne Amsterdam Concertgebouw Orkestrası ve müzik endüstrisine Philipps gibi devleri kazandırmış Hollanda’dan çok seçkin bir barok festival sanatseverleri bekliyor.
Hollanda’nın ödüller kazanmış, başarılı müzisyen ve toplulukları ülkelerinin erken dönem bestecilerini de yanlarına alarak Türkiye’ye geliyor. 16. ve 17. yüzyıllarda bestelenmiş Hollanda müziği ülkemizde ilk defa bu kadar kapsamlı ve geniş bir seçkiyle Ankara, İstanbul ve İzmir’de dinleyicilerle buluşacak. Hollanda Büyükelçiliği, İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ve Artisan Organizasyon işbirliğiyle gerçekleşen, sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi ‘nin yaptığı, “MADE IN HOLLAND Barok Günleri” yaza girmekte olduğumuz şu günlerde barok Hollanda’yı sıcağı sıcağına İstanbul’a taşıyacak.
MADE IN HOLLAND Barok Günleri sıradışı bir konser programı sunuyor. Hollanda’nın başarılı yorumcularından, klavsen, org, blokflüt sanatçısı ve orkestra şefi Pieter- Jan Belder ülkemize ilk defa geliyor. Sanatçı Ankara ve İstanbul’daki konserlerinde Hollanda barok çağının en büyük bestecileri Sweelinck ve Jacob van Eyck’in eserlerini seslendirecek. Konserde ayrıca Hollanda’nın dahi barok besteci fabrikası ve komşusu Almanya’dan Bach, Telemann ve Buxtehude’nin eserleri de yer alıyor.
Konser, 27 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Kadıköy Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde yapılacak. Biletler, Biletix’in yanı sıra, etkinlik günü saat 19.00’dan itibaren konser mekânından da satın alınabilir.

ARŞİV