İdil Biret ‘bebekler' için çaldı

Dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret, CKM’de verdiği resitalin tüm gelirini Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı’na bağışladı.

03 Nisan 2014 - 11:10
 
Devlet Sanatçısı, piyanist İdil Biret, 26 Mart Çarşamba akşamı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdiği piyano resitalinin tüm gelirini “bebekler sağlıklı yaşasın diye” Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı’na bağışladı.
Türkiye’de bir yaşına varmadan ölen bebeklerin yarısından fazlası yaşamlarının ilk ayında yaşamını yitiriyor. 
Amacı Türkiye’deki yüksek bebek ölüm oranını azaltmak ve yaşatılanların da beyin özürsüz kurtulmasını sağlamak olan Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, 1993 yılında bu dalda Türkiye’nin ilk hocası sayılan Prof. Dr. Müyesser Tuncer ve 6 öğretim üyesi tarafından kuruldu.
Vakfın 2014 yılı projeleri arasında en önemli yeri tüm Türkiye’deki hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin ihtiyaç duydukları araç ve gereçlerin temin edilmesi alıyor.
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı, ayrıca Türkiye genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi Tıp fakültesi öğrencilerine burs veriyor.
Dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret de hem Vakfın adını duyurmak hem de çalışmalarına kaynak sağlayabilmek için Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir resital verdi. Konseri izlemeye gelenler hem bebekler için bağışta bulundu hem de keyifli bir konser izledi.

ARŞİV