İDOB, Miami Bale Festivali'ne katılacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Başkoreograf Ayfer Zeren’in yönetiminde 17.Uluslararası Miami Bale Festivali’ne katılıyor.

06 Eylül 2012 - 16:11
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Başkoreograf Ayfer Zeren’in yönetiminde 17.Uluslararası Miami Bale Festivali’ne katılıyor.
 
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin en başarılı örneklerinden biri olarak tanınan Miami Bale Festivali, 25 Ağustos-16 Eylül 2012 tarihleri arasında Miami, Coconut Grove, Coral Gables, Fort Lauderdale ve Miami Beach’te gerçekleştiriliyor.
Dünya çapında dansın ve kültürel alışverişin buluşma noktası festivalde ABD, Kanada, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Macaristan, Arjantin, Meksika, Şili ve Brezilya’dan gelen dünyanın en önemli bale toplulukları sahne alacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi dansçıları da, 14 Eylül Cuma akşamı, Miami Beach’te bulunan ‘Amaturo Theater Broward Center for the Performing Arts’da ‘Minyatür’ adlı eserle Miami izleyicisiyle buluşacak. Topluluk, kapanış gecesi olan 16 Eylül Pazar günü ise ‘Gusman Center for the Performing Arts’da ‘Creatures’ adlı eserden pas de deux (ikili dans) sahneleyecek.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi dansçıları Ebru Atay, Deniz Zirek, Pınar Müldür, Elif Korugan, Deniz Özaydın ve M.Arkın’ın başrollerini paylaştığı eserlerin koreografisi Patrick de Bana’ya ait. Müzikleri Vivaldi, The Fountain, Dem Trio / Nabz-e Nafas, Madjıd Khaladj / Parvaz, Kayhan Kalhor and Brooklyn Rider / Dawn Prayer, Dhafer Youssef’e ait eserlerin repetitörlüğünü Çiğdem Tezcür üstlenirken, kostüm tasarımıysa Gizem Betil imzasını taşıyor.
 

ARŞİV