İDOB seyircisini çevrimiçi ağırladı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sahnelerde olamadığı bu dönemde de seyircilerine ulaştı…

09 Haziran 2020 - 15:29

Türkiye’nin,  Mart ayından itibaren  içinden geçtiği pandemi döneminde, sahnelerde olamayan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB),  bu durumun eksikliğini biraz olsun azaltmak için, seyircilerine  sosyal medya yolu ile ulaştı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışması kapsamındaki İnstagram uygulaması  “Sanat Cepte” hesabından yayınlara katılan İDOB sanatçıları; sanat yönetmeni ve bas Suat Arıkan, tenorlar Hakan Aysev, Hüseyin Likos, mezzosoprano Deniz Likos, soprano Burcu Soysev, arp sanatçısı Pınar Sivritepe, orkestra şefi Serdar Yalçın ve keman sanatçısı Seda Subaşı Yalçın, canlı performanslar ile sanatseverler ile buluştular.

EMEKTAR SANATÇILARLA SOHBET

 İDOB, kendi İnstagram hesabında da pandemi döneminde, seyircilerine yeni deneyimler yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor.  Solistler soprano Hande Soner Ürben, bariton Murat Güney ve İDOB Orkestrası Konzermeister’i Oleksandr Samoylenko; canlı yayınlanan  “Ev Konserleri” ile seyircilere ulaştı. Çağrı Köktekin ile canlı yayınlanan  “Ahde Vefa Sohbetleri”  ise emekli opera sanatçısı Remziye Alper ile başladı. Devamında ise seyirciler İDOB’a hizmet vermiş, emektar sanatçıların sohbetlerini izleyebilecekler. Öte yandan bale sanatçıları İlke Kodal ve Ebru Cansız ile Modern Dans Sanatçıları Mert Öztekin ve Huri Murphy yine canlı dersler ile yayında olmaya devam ediyorlar.     Ayrıca hergün,  şimdiye kadar İDOB’un repertuvarında yer bulmuş opera, bale ve modern dans eserine ait arşiv dokümanları, sanatseverlerin geçmişe yolculuğuna eşlik ediyor.

https://www.instagram.com/operabaleistanbul/


ARŞİV