İki kişi, yanyana, bir fotoğraf karesi…

İki kişinin yanyana durduğu siyah-beyaz fotoğraflar, Kadıköy'de sergileniyor

15 Ağustos 2018 - 11:00

Kimi sevgili, kimi iki dost, kimi abla-kardeş… Ortak özellikleri zamanında birinde, siyah beyaz bir fotoğraf karesinde ölümsüzleşmiş olmaları… Fotoğrafları çekildikten yıllar sonra şimdi Kadıköy’de sergileniyorlar.

Kadıköy menşeili , Bant Mag. Dergisinin yeni sergisi “İkimiz – Two Of Us”, geçtiğimiz günlerde açıldı. Bant Mag.’ın bir arşiv projesi olan Kaptan Zaman kapsamında hazırlanan sergi, arşivden derlenen eski ve buluntu fotoğraflardan oluşuyor. Bant Mag.’in Kadife Sokak’taki (Barlar Sokağı) Bina’da yer alan ‘Havuz’ adlı mekanında açılan sergideki seçki iki kişiyi bir araya getiren karelerden oluşuyor ve ismini de buradan alıyor.

Sergide yer alan fotoğraflar; iki insanın bir fotoğraf için yan yana gelerek yarattığı birlikteliğe ve aralarındaki bağın içeriğini, niteliğini bilemememize rağmen bu birlikteliğin üzerimizde bıraktığı etkiye vurgu yapıyor. Kimi zaman sevgi dolu veya afacan anlara işaret eden, kimi zaman ise üzerimizde tuhaf bir etki bırakan bu birliktelikler bizi bir fotoğraf makinesi karşısındaki en doğal reflekslerimizden birinin, poz vermenin tarihine doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Sergi,  31 Ağustos Cumartesi gününe dek ziyaret edilebilir.


ARŞİV