İki lisede eşzamanlı sergi

​İstanbul’un iki yakasındaki Fransız liseleri Saint-Michel ve Saint-Joseph, ortak bir sergiye imza atıyor

02 Ocak 2023 - 14:40

Gönüllülük esasında toplanmış, teorisyen ve sanatçılardan oluşan bir yapılanma olarak Büşra Çelik, Saint-Joseph Lisesi 2020 mezunu Duru Dinç ve Saint-Michel Lisesi 2019 mezunu Şirag Şeşetyan tarafından kurulan Extimate Kolektif yeni sergisini duyurdu. 

Ekibin kurguladığı, “Claustrum” başlıklı bu ikinci sergi,  5 – 19 Ocak 2023 tarihleri arasında Saint-Michel ve Saint-Joseph Fransız liselerinin ortak ev sahipliğinde gerçekleşiyor. İstanbul’un iki yakasında, Ali Ateş Elmasoğlu, Büşra Çelik, Duru Dinç, Doruk Durlanık, Efna Güleç, Hazar Kertiş, Kadir Berkay Güleç, Naz Özkan ve Şirag Şeşetyan’ın işlerini bir araya getiren serginin açılışı 5 Ocak Perşembe akşamı Moda’daki Saint-Joseph Lisesi’nde yapılacak. 

Beynin bilinçle alakalı bölgesi anlamına gelen “claustrum” kelimesinin ana başlık olarak seçildiği sergi; kapatılmanın ve sonrasında da açılmanın karşılıklı sürecinden doğan anlam değişikliklerini ve bu değişiklikler sonucu ortaya çıkan diyalektik gerilimi inceliyor. Sergide yer alan eserler, bu kompleks kavramı, tarihsel, nörolojik ve teolojik düzlemlerde ele alıyor.





 


ARŞİV