İki yıllık repertuvarın ortak teması “barış”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, sezonu 2 Ekim’de açıyor. Sezonun ilk oyunu Yaşar Kemal’in ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ olacak

24 Eylül 2024 - 14:35

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin … Barış” temasının hâkim olduğu 2024-2026 repertuvarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlediği bir toplantıyla paylaştı. 2 Ekim’de açılacak yeni tiyatro sezonunda tiyatro severleri Yaşar Kemal’den Shakespeare’e, Tarık Akan’dan Haldun Taner’e klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar bekliyor.

Gelecek sezonun ilk oyunu olarak Yiğit Sertdemir yönetmenliğinde Yaşar Kemal’in ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ sahnelenecek. Ardından Haldun Taner’in Yelda Baskın’ın yönettiği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı eseri izleyicilerle buluşacak.

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN, … BARIŞ’

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, “Geleceğe dair umudu büyütecek, sözü yüceltecek ve insana değer katacak oyunlar hazırlıyoruz” dedi. 110 yıllık tarihinde büyük savaşlara tanıklık etmiş bir sanat kurumu olduklarını söyleyen İşsever, “Savaşların acısını yaşamış, yüreğinde hissetmiş, perdesini daima açmak için üstün bir gayret göstermiş bir sanat kurumu olarak, 2024-2025 tiyatro sezonunda, oldukça geniş bir perspektiften bakarak ve yüzölçümü hayli geniş olabilen yüreğimizden ve kültürümüzden devşirdiğimiz, sınanmış bilgiden hareket ederek, ‘Sürdürülebilir Bir Dünya İçin, … Barış’ temasını öne çıkarıyoruz” şeklinde konuştu. 

TÜRKİYE ÇAPINDA BİR TURNE

Türkiye çapında bir turneyi müjdeleyen Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Emrah Özertem, “Bu sezon Şehir Tiyatromuzun 110’uncu yılını kutluyoruz. Darübedai-i Osmani sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin bir sanat çınarı. O yüzden sadece İstanbullu seyircimizle bu kutlamayı gerçekleştirmeyi değil bütün Türkiye’deki sanatseverlerle, vatandaşlarımızla 110. senemizi kutlamayı planlıyoruz. Bu nedenle şöyle bir düşüncemiz var. Türkiye çapında bir turneye çıkmayı planlıyoruz. Birçok şehirde Şehir Tiyatromuzun oyunlarıyla birlikte bütün Türkiye’mizdeki vatandaşlarımızla 110’uncu yaşımızı kutlamak istiyoruz.” dedi.


 


ARŞİV