İlhamını romandan alan şarkılar…

Yazar Gülşah Elikbank’ın romanından ilham alan müzisyenlerin bestelediği şarkılardan oluşan albüm hazırlanıyor

09 Şubat 2022 - 14:53

Dijital çağ ile başlayan yeni müzik dünyasında müzisyenlere imkan sunmak amacıyla faaliyet gösteren OnAir Sahne, yeni yaşını kutluyor. OnAir Media Refleks yapım şirketi alt projesi olarak üç yıl önce müzik sektöründe yerini alan OnAir Sahne, aradan geçen üç yılda 70’i aşkın müzisyenle 200’e yakın şarkı yayınladı.

OnAir Sahne, 3. kuruluş yıldönümünde, yazar Gülşah Elikbank ile bir dizi projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk etkinlik geçtiğimiz günlerde Kadıköy’deki Moda Kitap’ta gerçekleştirildi. Ücretsiz etkinlikte OnAir Sahne’den Deniss ve Rising Tides grubu dinleti sundu, Elikbank da Aşıklar Gece Ölür kitabını imzalayarak geceye katılan konuklara hediye etti. Etkinlikte müzisyen Deniss, Elikbank’ın yazdığı bir şiire yaptığı besteyi de ilk kez seslendirdi.

EDEBİYAT-MÜZİK BULUŞMASI

OnAir Sahne ve Gülşah Elikbank’ın bu süreçte devam edecekleri ortak projelerinin finali ise “Novel Soundtrack” olacak. Novel Soundtrack, bir romanın hikayesinden yola çıkılarak yapılan, romana hitaben hislerle oluşturulmuş yepyeni şarkıları barındıran bir albüm projesi. Romanın kahramanı da bir rock star olan “Aşıklar Gece Ölür” kitabına yapılacak bestelerden oluşan bir albüm hazırlanacak. Edebiyat ve müziği buluşturan bu albüme katkı sunacak müzisyenler daha sonra açıklanacak.

Çocukluğunu Kadıköy’de geçirmiş olan yazar Gülşah Elikbank, “Aşıklar Gece Ölür romanının karakterlerinden Melis, acısını Kadıköy-Beşiktaş vapurlarında yaşıyor ve kitapta Moda'da başını okşadığı kedilerden bahsediyor. Aslında direkt söylenmese de Melis'in yaşadığı yer Kadıköy” dedi.

Öte yandan Gülşah Elikbank'ın moderatörlüğünü üstlendiği, her ay yapılan etkinlikler, bundan sonra da yine müzikle buluşarak OnAir Sahne ile devam edecek. Bu kapsamda 15 Şubat Salı saat 19.00’da Mario Levi’nin konuk olacağı “Aşkın Edebiyatı, Edebiyatın Aşkı” söyleşisi olacak. Atasehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe OnAir Sahne müzisyenleri Deniss ve Rising Tides katılacak.


ARŞİV