İlk oyunlar sahnelerde

Tiyatro yapan amatör ekipler, ilk oyunlarıyla sahne alıyor

03 Nisan 2019 - 13:30

‘HiçFenaDeğil’ tiyatro topluluğu,  ilk oyunları “Sırf Cinayet”i sahneye koyuyor. Usta komedi yazarı Sam Bobrick’in kaleme aldığı, Aşkın Şenol’un yönettiği, Füruzan Aydın’ın yardımcı yönetmenlik koltuğunda oturduğu oyunda; Gamze Güldoğan, Kürşad Divarcı, Nilay Demiröz ve Serdar Atlı rol alıyor. HiçFenaDeğil’in bu iki perdelik komedi oyunu; belki de yeryüzündeki en ciddi kavram olan ‘adalet’ kavramına kahkahalarla yaklaşıyor.

 ‘HiçFenaDeğil’ ekibi kendi  şöyle anlatıyor; “Yağmurlu bir İstanbul sabahında görmüştük birbirimizi, hayatlarımızın günlük koşuşturması sürüp giderken. Gel gör ki, hiçbir şey bu kadar romantik değildi. Bir takım rahatsız ruhlar olarak kendimizi bir tiyatro sahnesine atmıştık, hepsi bu. Sonra İstanbul Halk Tiyatrosu Çırakları ünvanını almaya hak kazandık, ki kendileri sayesinde bu grup bir araya gelmiş, hatta ve hatta oyunlar çıkarmaya başlamıştır. Evet seviyoruz ve evet gittik, konuştuk. Onlar da imkânları seferber ettiler, yardımcı oldular.Ekipçe gerçekleştirmek istediğimiz ise oyundan çıktığınızda sizlere bir tat bırakabilmek ve ağzınızdan şunu duyabilmektir: Hiç Fena Değil!”

İstanbul’un çeşitli sahnelerini ziyaret eden oyunu 13 Nisan ve 11 Mayıs’ta Kadıköy’deki Tiyatro Ak’la Kara’da seyirciyle buluşacak.

BİRAZDAN TİYATRO’NUN “RÜYA”SI

Geçen şubat ayında kurulan “Birazdan Tiyatro” ilk oyunu “Rüya” ile perdelerini açtı. Oyunun prömiyeri 21 Mart’ta Kadıköy Theatron Sahnesi’nde yapıldı. Tolga Turna’nın yazdığı oyunun yönetmeni Uğur Şeleci. Yardımcı yönetmenliğini Eda Tutuş’un yaptığı oyunda dekor ve sahne tasarımı da Şeleci’ye ait. Tek perdelik oyunda Balıkçı Kemal ve küçük bir kız cinayetiyle, hırsızlık soruşturması arasında sıkışıp kalmış iki polis memurunun başına gelenler anlatılıyor. Oyun seyirciye “Gördüğümüz her şey gerçek mi? Yoksa gerçek daha mı farklı? Peki, neyin gerçek olduğuna nasıl karar vereceğiz?” gibi soruları sorduruyor.  Oyunu Kadıköy Theatron sahnesinde 16 Nisan Salı günü saat 20.00’de izlemek mümkün.


ARŞİV