İmece gibi sergi

Eski pazarlamacı, yeni amatör fotoğrafçı Armağan Portakal, 15 Şubat'ta Kadıköy’de fotoğraf sergisi açıyor. Portakal'ın farklı ülkelerde çektiği fotoğrafları ‘Armağan’ın Penceresi’ adıyla sunacağı sergi, Türgök/Türkiye Görme Özürlüler Vakfı yararına yapılıyor. Fotoğrafların satışında elde edilecek gelir, görme engellilere kabartma kitap alımında kullanılacak.

07 Şubat 2013 - 13:00

 
Gökçe UYGUN
Armağan Portakal, 20 yıl çalıştığı pazarlama sektörünü,-kendi deyimiyle bir prensip kararıyla kurumsal çalışma hayatını- bırakarak, kendini “dışarıdaki dünyanın” akışına bırakmış bir kadın. 1 yıl hiç çalışmadan okumuş, yazmış, gezmiş, hayatı gözlemlemiş. Sonra bir fotoğraf grubuna katılmış. 3 yıl boyunca çektikçe çekmiş, gezdikçe gezmiş. Ancak kendinde ve insanlarda şunu fark etmiş ki, kimse ürettiği şeyi paylaşmıyor! Bunun üzerine de Portakal, çektiği fotoğrafların “sandık bekleyen çeyiz gibi” olmaması için bu sergiyi açmaya karar vermiş. Serginin adı “Armağan'ın Penceresi”. Çünkü fotoğraf çekmek onda adeta “kişisel gelişim” yaratmış.“Bu fotoğraflar bana bir pencere olduysa başkalarına da olsun. Yaptıklarımı paylaşmak, bunların bir işe yaramasını sağlamak istiyorum. Paylaşmak için de mükemmel olmayı beklemedim” diyor Armağan Portakal.
 
SOSYAL SORUMLULUK SERGİSİ
Armağan Portakal'ın sergisinde, 2 yıl boyunca aralarında Kadıköy, Edirne, Newyork, Dublin gibi dünyanın farklı yerlerinde çektiği 63 fotoğrafı sergilenecek. Fotoğraflara yazılar da eşik edecek, böylece sergide “Benim penceremden şehir şehir, semt semt hikâyeler bulacaksınız. Peki Armağan Portakal, bu sergiyi neden “imece gibi sergi” sözleriyle tanımlıyor? Yanıtını kendisinden dinleyelim; “Çünkü bu bir tür sosyal sorumluluk sergisi. İzmir’de yaşadığım dönemde görme özürlü bir arkadaşım vasıtasıyla Türgök/Türkiye Görme Özürlüler Vakfı'ndan haberdar oldum. Bu ilk sergimi Türkök için düzenliyorum. Görme engelliler kitap okuyabilmek için özel kabartmalı kitaplara ya da insanların kitapları seslendirmenize ihtiyaçları var. Sergideki fotolar satılacak ve elde edilen gelirle kabartma kitap alınacak. Bu sergiden satın alacağınız her fotoğraf, onları kitaplara bir adım daha yaklaştıracak. Daha bu sergi açılmadan bile başka şehirlerden sergi daveti geldi. Kadıköy'ün bana uğuru oldu. Kadıköy Belediyesi'ne şükran duyuyorum bana inanıp destekledikleri için.”

ARŞİV