İnsan hakları filmleri bu sefer ekranda!

10. AB İnsan Hakları Film Günleri, pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenleniyor. 20 Aralık’a kadar gösterimde olacak filmleri ücretsiz izlemek mümkün

17 Aralık 2020 - 13:40

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 2011’den bu yana her yıl, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde insan hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla AB İnsan Hakları Film Günleri ve AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Bu yıl 10. kez düzenlenen Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması çevrimiçi yapılan bir ödül töreniyle sonuçlandı. İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorilerinde 18 filmin finale kaldığı yarışmada toplam 7 film ödül aldı.

İnsan Hakları kategorisinde finale kalan 11 film arasında Mehmet İsmail Çeçen’in “Şin” (Yas) adlı filmi birinciliğe değer bulundu. Mustafa Orhon’un “No Place To Live” adlı filmi ikinciliğe, İbrahim Sertaç Kasaplar’ın “Zorunda” adlı filmi ise üçüncülüğe değer bulundu. Jüri ayrıca Ceylan Beyoğlu’nun “İğne” adlı filmiyle Deniz Altun’un “Asit Yağmuru” adlı filmini Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirdi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde jüri birincilik ödülünü Fatih Ertekin’in “Memtevri” (Yaylacı) adlı filmine verdi. Jüri ayrıca Fehmi Öztürk’ün “Free Fun” adlı filmini Jüri Özel Ödülü’ne değer buldu.

Pandemi nedeniyle film gösterimleri de çevrimiçi gerçekleşiyor. 10 Aralık’ta başlayan festival filmlerini 20 Aralık’a kadar https://www.avrupa.info.tr/tr/HRFD2020  web sayfasından  izlemek mümkün.

10-20 Aralık 2020 süresince sadece Türkiye genelinde, ücretsiz, çevrimiçi gösterimde olacak filmler şöyle:

Aswang

Aşkmobil

Bana Bir Şarkı Söyle

Binti

Buñuel, Kaplumbağaların Labirentinde Buzulun Çağrısı

Chaddr: Aramızdaki Nehir

Çernobil’in İzinde

Çok Uzakta

Evin’de Doğmak

Farkına Vardığında

Geleceğimizi İstiyoruz

Gölgelerin Denizi

Küçük Prens Mucizesi

Machini

Pamir Sineması

Su Gözler

Umudunu Kaybetme

 Ütopyaya Yolculuk


ARŞİV