İnsanlık neden müzik üretti?

18 Aralık 2018 - 16:51

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, “Müzikli Tartışmalar” serisi başlatıyor. Bu kapsamda  22 Aralık Cumartesi 15.00'de “İnsanlık, Geçmişte Nasıl Müzikler Üretti; Neden Üretti?” sorularına yanıt aranacak.

“Müzikli Tartışmalar”ı bir atölye ya da sunum formatından farklı tasarladıklarını vurgulayan NHKM yetkilileri, “Tüm katılımcıların, etkin bir şekilde bu tartışmanın parçası olmasını amaçlıyoruz. Müzikli Tartışmalar'ı ayda bir ve her ayın son haftasında gerçekleştireceğiz. NHKM'de her ayın başında ilan edilecek aylık programla birlikte, o ayın konusu da netleşecek ve hep birlikte hazırlanacağız tartışmamıza. Bugünün müzikleri bize ne anlatıyor; geçmişte neler dinledik, niye dinledik; süreç içinde müzikle birlikte dinleme alışkanlıklarımızın da değişmesinin nedeni nedir; farklı toplumlarda özellikle popüler müzikteki nitelik ve içerik farkı neden kaynaklanıyor; müzik, sadece estetik ve biçimsel boyutuyla ele almamız gereken bir sanat mıdır; popüler müziğe nasıl bakmalıyız; tarihsel süreçte, müzikte yaşanan biçimsel değişikliğin nedeni nedir; neden bazı müzik türlerini seviyoruz da bazıları ilgimizi çekmiyor gibi sorular bu tartışmanın genel çerçevesini oluşturacak.” açıklamasını yaptı.

 Katılım 15 kişi ile sınırlı olacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan etkinliğe katılım için kayıt yaptırmak gerekiyor. ([email protected] - 0216 414 22 39)


ARŞİV