İpek, ten ile buluştu!

Alev Toker’in “İpeğin Ten ile Buluşması” adlı sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşen sergide birbirinden..

08 Şubat 2011 - 16:26

Alev Toker’in “İpeğin Ten ile Buluşması” adlı sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşen sergide birbirinden renkli takılar, şallar, tespihler, yüzükler, bilezikler, şapka, bere, kaşkol gibi aksesuvarlar bulunuyor.
İşleme sanatçısı Toker, kadının gizemli çekiciliğinin ve zarafetinin ipekle bütünleştiği bu konsept içinde yeni ve tatlı rüzgârlar estirerek ipeği tenle buluşturuyor. Soğuk renklerin birbirleri ile teması, ipek kumaşın yarattığı sıcaklık duygusu ve çeşitli metal objeler ve işlemeler ile aykırı ancak bir devamlılık içinde sunuluyor. Kumaşlardaki renk oynamaları ve değişik objeler ile dokumalar giderek başka bir yaratımı gözler önüne seriyor.

ÖZEL GÜNLERDE ÖZEL OLMAK İÇİN...

Alev Toker sizin için anısı olan bir eşyayı, tekrar yaşatmak istediğiniz hatıralarınızı; bir resmi, bir düğmeyi, bir danteli tekrar yaşatabiliyor. Bunlar bir küpe, bilezik ya da bir çanta olabiliyor. Benzeri olmayan, aynı aksesuvarı kendisinin dahi bir daha tekrarlayamadığı, sizin seçiminizle size özel olan tasarımları, kadınsı ve romantik olanların yanında çılgın ve kışkırtıcı olarak da adlandırılabiliyor.
Toker, el emeği ile yaptığı takılarının isimlerini de kendi tasarımlarına göre seçiyor. Tasarımlar isimleri ile ayrı bir bütün haline geliyor. İsimler den bazıları şöyle: Çiçeğin dantele tutkusu, Turkuaz dünyası, Al çiçek, Yeşil üzümler, Saraydan, Altın damlalar, Altın yapraklar, Dantel çiçeği severse, Güneşin tene dokunması, Bahar ve Aşk…

Sinem TEZER
 


ARŞİV