İran’dan Bostancı’ya…

İran çağdaş halk müziğinin son yıllarda en çok tanınan gruplarından Rastak, ilk kez İstanbul’da konser verecek. 

15 Kasım 2017 - 16:59

Toranj Event Organisation (TEO) tarafından organize edilen konser, 23 Kasım Perşembe akşamı saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

1997 yılında deneysel çalışmalar ve çok kültürlü yapısıyla adını duyuran Rastak, Siroos Sepehri (Grup lideri ve yönetmen, tar), Farzad Moradi (Vokalist, dotar, setar, kopuz), Behzad Moradi (Vokalist, tef ve perküsyon), Akbar Esmaeilipour (Tar ve ud), Yavar Ahmadifar (Tef ve perküsyon), Saba Jamali (Kanun), Omid Mostafavi (Tombak ve perküsyon), Dina Doosti (Kemençe, qeychak), Farzad Khorshidsavar (Tef ve perküsyon), Hamed Boland Hemmat (Ney, sorna) ve Sepehr Saadati (Çift bas) olmak üzere 11 kişiden oluşuyor.

GELENEKSEL MÜZİĞİ YORUMLUYORLAR

Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran’da konuşulan diğer dillerde müzik yapıyor. Ezgiye ve söze sadık bir grup olmanın yanı sıra, derin bir kültürel ve tarihi arka plana sahip olan İran, Kürt ve Azeri müziğini geleneksel enstrümanlar ve modern ritimli formlarla yeniden yorumluyor. Grup, 13’ü müzisyen 20’ye yakın elemanıyla 20 yıllık müzik serüvenine dört müzik albümü, film müzikleri, sayısız yurtiçi ve yurtdışı konser ile ödüller sığdırdı. Grup şimdiye kadar Rangvarehaye Kohan (Ses, 2007), Hameye Aghvame Man (Video, 2010), Sornaye Norouz (Video, 2013), Miane Khorshidhaye Hamisheh adlı albümler yayınladı. Ayrıca İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya, BAE gibi ülkelerde konserler verdi. Rastak aynı zamanda bir dizi ulusal ve uluslararası festivalden de ödül aldı. Rastak, 3 yıl önce Diyarbakır’da Dicle Fırat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.


ARŞİV