İspanyol Çağdaş Dans Topluluğu Kadıköy'de

İspanyol Çağdaş Dans Topluluğu Losdedae, 7 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki gösterisiyle büyüleyecek.

01 Aralık 2010 - 15:48

İspanyol Çağdaş Dans Topluluğu Losdedae, 7 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki gösterisiyle büyüleyecek.

 Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği’nin “Dans Günleri” için Türkiye’ye davet edilen Losdedae, 7 Aralık Salı günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde “Desprenderse” dans gösterisini sergileyecek.
Losdedae’nin kurucusu ve İspanya’nın en başarılı dans okullarının eğitmeni Chevi Muraday çağdaş dans dünyasında özgün vücut dili ile tanınıyor. Kadıköy’deki tek gösterilerinden sonra Lokomotif’in organizasyonu ile Mimar Sinan Devlet Konservatuarı öğrencisi dansçılarla atölye çalışmaları da yapacak olan İspanya’nın en tanınmış koreografı Chevi Muraday, VII Certamen Corografico “En İyi Dansçı” (1992 Madrid), “İspanya Milli Dans” (2006), İspanya Kültür Bakanlığı “En İyi Koreograf” (2009) ödüllerinin sahibi.
Chevi Muraday, Madrid’te Carmen Senra, New York’ta Martha Graham, Londra’da Laban Center, Frankfurt’ta S.O.A.P. Dance gruplarıyla çalıştı, Losdedae Dans Grubu’nu 1997’de kurdu. 2008’de “Goya”, “Lejos”, “La Puerta del Sol”, “La Vida es Sueno” gösterilerinin, 2009’da Teatros del Canal’ın Açılış Galası koreografisini yaptı. Losdedae’nin uluslararası başarı kazanmış gösterileri Impermeabilidad, Veintisiete, Recorrido, Recorrer, Sumergete, Onions, Tres Son Multitud or Inside.
Lokomotif’in Aralık 2010’da İspanyol Dans Grubu Losdedae ile başlatacağı İstanbul’un Anadolu yakasındaki “Dans Günleri” Nisan 2011’de İspanyol “Provisional Danza” Grubu’nun, Haziran 2011’da Fransız ve Türk dans gruplarının gösterileriyle devam edecek.
www.lokomotif-art.com
 


ARŞİV