İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan heyecanlandıran oyunlar!

Devlet Tiyatroları perdelerini 1 Ekim’de açtı. Bu sezon yeni oyunlar dikkat çekiyor…

11 Ekim 2017 - 16:26

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2017-2018 tiyatro sezonunda Antik Yunan klasiklerinden Shakespeare’e, modern zaman klasiği yerli oyunlardan ülkemizde hiç sahnelenmemiş çağdaş oyunlara uzanan yelpazede bir repertuar hazırladı. Bu sezon izleyiciyle buluşacak 19 oyunun tümü dikkat çekiyor ama biz Gazete Kadıköy okurları için bu sezon kaçırılmayacak oyunlardan bir kaçını derledik…

  • Puslu Kıtalar Atlası / İhsan Oktay Anar / Yöneten: Ezel Akay 

İhsan Oktay Anar’ın çok okunan ve artık klasikler arasına geçmiş olan fantastik tarihi romanı “Puslu Kıtalar Atlası” sahneye çıkıyor! İstanbul’un eski semtlerine, tarihi mekanlarına gizemli, düşsel bir yolculuğa çıkartan İhsan Oktay Anar’ın bu romanı bu sefer modern masal anlatıcısı olarak bilinen Ezel Akay’ın elinde tiyatro eserine dönüşüyor. Sezonun merakla beklenenlerinden biri de bu oyun…

  • Bayrak / Berkun Oya / Yöneten: Kubilay Karslıoğlu

Berkun Oya’nın pek çok kez farklı tiyatro grupları tarafından sahnelenen Bayrak oyunu bu sefer Devlet Tiyatrolarında… Hayatın içinden yakından tanıdığımız öykülerin  yeni bir anlayış ve estetik arayışla çağdaş bir görünüm kazandığı bir oyun Bayrak. Karısını öldüren oğullarının eve gelmesiyle birlikte Anne ve babanın, yaşamları bir anda alt üst olur…

  • Elektra / Sophokles / Yöneten: Işıl Kasapoğlu

Antik Yunan trajedilerinden Elektra, Sofokles’in intikam temasını ele aldığı ve intikam hırsıyla körleşen Elektra’nın annesiyle ezeli çatışmasını yansıttığı en önemli oyunlarından biri… Üstelik bu klasik oyun, usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle sahnede.

  • Romeo ve Juliet / William Shakespeare / Yöneten: Dejan Projkovski  

Kan davalı iki ailenin çocukları olan Romeo ve Juliet’in trajik aşkları bu sefer Makedonya Ulusal Tiyatrosu Genel Müdürü Dejan Projkovski’nin rejisiyle izleyici karşısına çıkıyor.

  • Avrupa / David Greig / Yöneten: Mehmet Birkiye

Toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına tren seferlerinin iptal edildiği gün gelen iki kaçak mülteci, ülkelerindeki savaştan kaçarken ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşüyor.

  • Günün Çorbası / Todd Mueller & Hank Boland / Yöneten: Taner Tunçay

Avrupa adım adım bir savaşa sürüklenirken, Amerika’da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana “günün çorbası”nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi olan Günün Çorbası, sezonun en merak edilen yenilerinden…

  • Alyoşa / Hayati Çitaklar / Yöneten: Ahmet Somers

Alyoşa, Aliye Berger’in fırtınalı yaşamına tanıklık, yaratıcı kişiliğine saygı duruşu niteliğinde bir oyun.

  • Karmakarışık / Ray Cooney / Yöneten: Haldun Dormen

80’li yıllarda Thatcher döneminde görevli olan bir bakan, İşçi Partisi’nin sekreterlerinden biriyle bir gecelik kaçamak yapmak üzere bir otel odası tutar. Ancak odada bulunan ceset ile işler karmakarışık bir komediye dönüşür.

  • Filozof Ahmed / Alain Badiou / Yöneten: Murat Karasu

Paris’in kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmen Ahmed, modern dünyanın tartışılan en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açar. Okuma tiyatrosu olarak çeşitli mekanlarda izleyiciyle buluşacak bir oyun.

  • Hortlaklar / Henrik Ibsen / Yöneten: Özgür Yalım

Hortlaklar oyununda burjuva ahlakının iki yüzlülüğü, aile kavramı ve din üzerinden sorgulanır. Geçmişin günahlarıyla hesaplaşamayan aile yıllar sonra yine aynı günahlarla sınanır.  

NARNIA GÜNLÜKLERİ SAHNEDE!

Kitabı ve filmi bütün dünyada büyük yankı uyandıran “Narnia Günlükleri” de bu sezon Işıl Kasapoğlu ve Sabri Özmener rejisiyle sahnede çocuklarla buluşacak. Dolaptan geçerek Narnia ülkesinin sonsuz kışında kendilerini bulan çocuklar, ülkenin Cadı’nın zulmünden kurtulması için Aslan’ın yanında savaşmaya hazırlanıyor…

“PROFESYONEL” KOZYATAĞI’NDA!

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic’in ülkemizde yıllardır kapalı gişe oynanan oyunu “Profesyonel”, bu sezon perdeyi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde açıyor. Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlatan oyun, başrol oyuncuları Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler’e onlarca ödül kazandırdı.  Hala izlemediyseniz 24-29 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde oynanacak oyunu kaçırmayın!

BİLET FİYATLARI ARTTI

2 Ocak 2010 tarihinden bugüne kadar oyunların bilet fiyatlarında artış yapmayan Devlet Tiyatroları, yeni sezonla birlikte temsil edilecek büyük oyunları, müzikal oyunlar ve çocuk oyunlarının bilet fiyatlarını yeniden belirledi.

Büyük oyunlarında, tam 15 TL indirimli 9 TL,

Müzikal oyunlarda, tam 22.50 TL indirimli 13.50 TL

Çocuk oyunlarında, her yer 6 TL oldu


ARŞİV