İstanbul Hatırası'ndan kaçırılmayacak fırsat!

İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, fotoğraf meraklıları için ikinci kez eğitim bursu veriyor. İki yıl sürecek eğitimin maddi değeri 7 bin TL!

14 Temmuz 2011 - 10:47

Kadıköy Moda’da bulunan İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, kuruluşunun ikinci yılı şerefine ikinci kez fotoğraf eğitimi bursu verecek. Burstan, fotoğrafın bir anlatım dili olabileceğine inanan ve fotoğraf da kullanarak yeni üretimler gerçekleştirmek isteyen, fotoğraf makinesine değil, daha çok okuduklarına, seyrettiklerine, yazdıklarına ve en önemlisi hayal gücüne güvenen 5 kişi yararlanacak. İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi’nde 1+1 yıl sürecek fotoğraf eğitiminin maddi değeri 7 bin TL.
Merkez’den yapılan açıklamada bursun amacı şöyle açıklanıyor: “İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi hayatında fotoğrafçılığa hobiden daha çok zaman ayırmak isteyen, yaratıcılığıyla beslediği projelerini başta fotoğraf olmak üzere farklı şekillerde görselliğe dökmeye kararlı, yeni bir anlatım dili öğrenmeye hevesli arkadaşlarımızı cesaretlendirmek için fotoğraf bursu vermektedir. İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi böylece içinden fotoğraf geçen projelerin artmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.”

KİMLER BAŞVURABİLİR?

İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi Fotoğraf Eğitimi bursuna 20–35 yaş arası tüm sanat meraklıları başvurabilir. Bursu almaya hak kazanan adayların bir DSLR fotoğraf makinesine sahip olmaları gerekiyor. En önemlisi de bu bursa başvurabilmek için temek fotoğraf bilgisine sahip olma şartı aranmıyor.
Bursa başvuranların üniversite öğrencisi olma şartı yok ancak eğer öğrenciyseniz üniversitenin 2., 3. veya 4. sınıfında olmaları gerekiyor. 1. sınıf öğrencileri bursa başvuramıyor. Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri içinse herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

BURSİYERLER SINAVLA BELİRLENECEK

İstanbul Hatırası’nın kısıtlı imkânlarla gerçekleştireceği Fotoğraf Eğitimi Bursu yalnızca 5 adaya verilecek. Bu nedenle de yoğun ilgi göz önüne alınarak bursiyerler bir dizi sınavla belirlenecek. Bu sınavlar, adayların özellikle görsel sanatlara olan merakını belirlemeye yönelik olacak, sınavların hiçbirinde kesinlikle teknik fotoğraf bilgisi soruları yer almayacak.
Adayların bu sınavlara girebilmesi içinse, fotoğraflı, iletişim bilgilerini içeren ayrıntılı bir özgeçmişlerini, 9 Ağustos Salı günü saat 19.00’a kadar İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi’ne elden teslim etmeleri gerekiyor.


Ayrıntılı bilgi için: www.istanbulhatirasi.org
Tel: 0216 346 50 16

 


ARŞİV