İstanbul kütüphanelerini keşfediyor

“İstanbul Kütüphanelerini Keşfedin” sloganı ile kutlanan Kütüphane Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

24 Mart 2011 - 11:17

Bu yıl 47.’sinin kutlanacağı “Kütüphane Haftası”, “İstanbul Kütüphanelerini Keşfedin” sloganı ile 28 Mart–3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Hafta, 27 Mart Pazar günü saat 15.00’te “İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor” başlığı adı altında gerçekleşecek olan İstiklal yürüyüşü ile başlıyacak. Tünel Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş, Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile son bulacak. Vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Kütüphane Haftası’nın açılışı, 28 Mart Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi D Blok Büyük Salon’da yapılacak. Kütüphane Haftası çercevesinde, kütüphane ve kütüphanecilik konularını ele alan konferanslar, paneller ve seminerler gerçekleştirilecek.

‘GECELEYİN KÜTÜPHANE KEYFİ’

“Geceleyin Kütüphane” adı altında 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında bazı kütüphanelerde çeşitli akşam ve gece etkinlikleri gerçekleştirilecek. Etkinliklerin gerçekleşeceği kütüphaneler ile kapanış saatleri şu şekilde:
-Atatürk Kitaplığı: 22.00
-Bakırköy Rıfat Ilgaz İlçe Halk Kütüphanesi: 22.00
-Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi: 22.00
-Kadıköy Muhtar Özkaya İlçe Halk Kütüphanesi: 20.00
-Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi: 22.00
-Fatih İlçe Halk Kütüphanesi: 22.00”

‘KÜTÜPHANE HAFTASI’NIN KADIKÖY PLANI’

“Kütüphane Haftası” çerçevesinde Kadıköy’de şu etkinlikler gerçekleşecek: “28 Mart Pazartesi günü saat 13.30’da Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Berat Bir Bayraktar’ın konuşmacı olduğu “Bilgi Çağı ve Kütüphanelerin Önemi” konferansı gerçekleşecek. 29 Mart Salı günü saat 10.30’da Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda Hüseyin Türkmen’in katılacağı “Defter-i Kütübdene-Kataloğu” konferansı yapılacak. 29 Mart Salı günü saat 11.00’de Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde Yazar Mucize Özünal’ın yer alacağı “Cahit Arif 100 Yaşında” söyleşisi düzenlenecek. 30 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Solmaz Selçuk’un yer alacağı “Kaybettiğimiz Kültür ve Tabiat Varlıkları Turnalar: Turna Katlama Uygulaması” konferansı gerçekleşecek. 31 Mart Perşembe günü saat 14.00’te TRT İstanbul Televizyonun’dan Servet Somuncuoğlu’nun katılacağı “Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” konferansı, Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda olacak. 1Nisan Cuma günü saat 13.30’da Nilüfer Saros’un yer alacağı “Kütüphanecilik mi Dediniz?” söyleşisi, Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda düzenlenecek. 1 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Marmara Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri arasında yapılacak olan bilgi yarışması, Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde 28 Mart Pazartesi günü saat 11.30’da açılışı yapılacak olan“Çizginin Diliyle Kitap ve Kütüphane Karikatürleri: Hababam Sınıfı ve Rıfat Ilgaz Fotoğrafları” sergisi, 3 Nisan’a kadar gezilebilecek.


ARŞİV