İstanbul’da sonbahar kültür sanatla başlıyor

İstanbul ve Kadıköy eylül ayında konser, film gösterimleri ve tiyatro oyunlarından oluşan bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak

01 Eylül 2023 - 09:53

Sosyal keşif ve biletleme platformu Mobilet, eylül ayında konserden sinemaya, uluslararası festivallerden çok sevilen yabancı gruplara kadar pek çok etkinliğin yer aldığı Mobilet eylül takvimindeki etkinliklerini duyurdu. Anadolu Yakası ve Kadıköy’de düzenlenecek etkinliklerden bazıları şöyle:

TİYATRO, MÜZİK…

TuzBiber’in en iyi komedyenlerinin 15’er dakika sahne aldığı TuzBiber 6’lı şov ile 1-2-8-9-15-16-22-23 ve 29 Eylül’de sonbaharı karşılayan DasDas, eylül ayında uluslararası festivalleri de ağırlıyor. Bilinen metinleri farklı bir sahne tasarımı ve estetiği ile mekâna taşıyan Mesut Arslan’ın imzasını taşıyan Gılgamesh/Gılgamış, 15 ve 16 Eylül’de büyüleyici bir dünyaya davet ediyor. Çok dilli sahnelenen oyun, bilindik sahne kurallarını da ters yüz ederek, seyircileri oyun mekânında oyuncuların peşi sıra dolaştırarak hikâyeye eşlik etmelerini, hatta kimi zaman kendilerini oyuncularla birlikte sahnede bulmalarını sağlıyor. 3 yıldır çeşitli etkinlik ve mekanlarda stand up performansları sergileyen Salih Tıraş tek kişilik gösterisiyle 20 Eylül’de DasDas’ta izleyici karşısına çıkıyor. Öner Erkan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Erdem Şenocak, Levent Kazak, Melikşah Altuntaş ve Nezaket Erden’in oynadığı “Şimdi”, 30 Eylül’de 16.00 ve 21.00’de iki gösterim yapacak.

Turgut Özakman'ın 1987 yılında kaleme aldığı  "Deliler" oyununu günümüze taşıyan ve DasDas’ı ele geçiren Deli Bayramı ise 30 Eylül, saat 20.30’da seyirciyle buluşacak. R&B, bedroom pop ve arabesk türlerini müziğinde bir araya getiren İstanbul çıkışlı prodüktör, şarkıcı ve şarkı yazarı Mert Demir, +1 sponsorluğunda 29 Eylül’de DasDas’ta müzikseverlerle buluşacak.

SEKSEN GÜNDE DÜNYA TURU

Her yaş grubunun keyifle izleyebileceği Jules Verne’in sevilen romanından uyarlanan Seksen Günde Dünya Turu, 16 Eylül’de 13.00 ve 15.00 saatlerinde Duru Tiyatro Ataşehir’de ve 17 Eylül’de 13.00 ve 15.00’te Besa Sahne Cevahir’de tiyatroseverlerle buluşacak. Francis Veber’in iki perdelik komedi oyunu Münasebetsiz, 26 Eylül’de Duru Tiyatro’ya, 29 Eylül’de ise Trump Sahne’ye konuk oluyor.

SEMİCENK KONSERİ KADIKÖY’DE

Semicenk, 2 Eylül’de Festival Park Kadıköy’de hayranlarıyla buluşacak. Sahne adıyla Semicenk olarak tanınan Cenk Baş, 2019 yılında TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye programında yarışmacı olarak katılmış ve Hadise'nin ekibinde yer almıştı.

YENİ OYUNLAR SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Zorlu PSM bu ay, eylül ayı ile birlikte yeni sezonunda sahnelerinde çok sevilen oyunlara ev sahipliği yapmaya devam ederken yepyeni oyunları da tiyatro severlerle buluşturacak. ‘’Richard’’, ‘’Toz’’, ‘’Saatleri Ayarlama Enstitüsü’’, ‘’Kibritin Ucunda’’, ‘’Kum Zambakları’, ‘’Cimri’’ ve ‘’1923” gibi geçtiğimiz sezon ses getiren oyunlar temsillerine devam ederken Mert Öner’in yönettiği, Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’ın başrollerini paylaştığı , Sam Shepard’ın “True West” oyununa yepyeni bir bakış olan ‘’Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz’’ ve bir suçlunun devlet eliyle ıslah edilme biçimini ve sonuçlarını tartışan, Tatbikat Sahnesi’nin yeni eseri “Otomatik Portakal” yeni sezonda tiyatro severlerle tanışacak.

Etiketler; kültür sanat

ARŞİV