İstanbul’u dinlemek ve anlamak için…

“istanbulda zamansız” resim sergisi, 12 Nisan’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor

05 Nisan 2018 - 11:31

Ressam Suna Tüfekçibaşı’nın “istanbulda zamansız” ismini taşıyan 53 eserin yer aldığı kişisel resim sergisi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 12 Nisan’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.   

Eserlerin temelinin 2012 yılında atılmaya başladığını dile getiren Ressam Suna Tüfekçibaşı,“Hatıralarımın olduğu Moda’da Bağdat Caddesi’nde İstiklal Caddesi’nde bir değişim vardı. Ama bu değişim, içinde olumlu olmayan aşırı bir yapılaşmayı içeriyordu. Yapılaşma devam ederken, 2013 yılında gezi olayları yaşandı. Vapura keyifle biniyordum ama indiğim zaman bir keşmekeşin içine giriyordum. Bu ikilemler beni sürekli düşündürüyordu. En büyük şairler en güzel şiirlerini İstanbul için yazdılar. Ben de içimdeki İstanbul’un resmini yapmalıyım dedim. Be eserler de bu şekilde ortaya çıktı.” diye konuştu.

 “Zihnimdeki İstanbul’u tek bir görüntü anlatmıyordu. O yüzden bu duyguyla mekânları üst üste çalışma yöntemini geliştirdim. Bu seride de bu yöntemi kullandım” diyen Suna Tüfekçibaşı, “Teknik olarak bazı eserlere yağlı boya üstüne akrilik kalemle desen girdim. Ham keten üzerine hem yağlı boyayı hem çini mürekkebini kullandığım desenler de var. Eserler izleyici ile buluştuğu ve paylaşıldığı zaman bir değer kazanıyor. O yüzden sanatseverlerle İstanbul hakkında sohbet etmek istiyorum.” dedi.

“İSTANBUL SERÜVENİ DEVAM EDECEK”

 “İstanbul’u hiç ayrılamadığınız, devamlı kavga ettiğiniz ama dönüp dönüp barıştığımız bir sevgili gibi” tanımlayan Ressam Tüfekçibaşı, İstanbul’un resimlerinde her zaman var olacağına işaret edip, “Şu an Ayvalık Küçükköy’de yaşıyorum. Kışları genellikle İstanbul’da oluyorum. Küçükköy’de de bir atölyem var. Çalışmalarım devam ediyor. Ama İstanbul serüveni yeni serilerle devam edecek.” dedi.


ARŞİV