İsyan Mektupları okurla buluştu

Kadıköylü eğitimci-yazar-müzisyen İkbal Kaynar yeni kitabı İsyan Mektupları’nın tanıtımını geçtiğimiz hafta Barış Manço Kültür Merkezi’nde yaptı.

10 Temmuz 2014 - 14:14
 
İsyan Mektupları’nın Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında okurlarla buluşan İkbal Kaynar neden bu mektupları yazdığını şöyle açıkladı: “Mektup yazmak beni çocukluğuma ve gençliğime götürür. Mektup yazmanın tarihe karıştığı bir dönemdeyiz artık. Edebiyatta da unutulup gidiyor gün be gün. 2012 yılında başladığım Mavi Mektuplar, Gezi süreci ile İsyan Mektuplarına dönüştü. Çünkü mektupların içine “Gezi” girdi! Bu direniş, bu isyan belleklerimizde taze kalsın istedim. Ezber bozan, dünyayı sallayan bu direnişi yazmadan, bu uğurda ölen geçleri yazmadan edemezdim bir anne ve aydın olarak. Ölen gençler hepimizin çocukları oldu bundan böyle. Onlara ve ailelerine hepimiz adına “yanınızdayız” demek istedim.”
Gerek edebiyat alanında, gerekse mücadeleleriyleiz bırakan kişileri yeni kuşakların tanımasını istediğini belirten Kaynar, Berfo Kırbayır mektubuyla Cumartesi Anneleri’ne, Erdal Eren, Enver Karagöz mektubuyla 12 Eylül uygulamalarına, Fikri Sönmez mektubuyla 80 öncesi mahalli örgütlenmelere, Ayşe Paşalı mektubuyla kadına şiddet ve kadın ölümlerine, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol’a yazdığı mektupla çocuk ölümlerine dokunduğunu belirtirken Berkin ile yazmayı bitirdiğini söyledi.
Gezi direnişinin ilk günlerinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın babası da konuklar arasındaydı. Etkinlik, katılımcıların konuşmalarının ardından İkbal Kaynar’ın kitaplarını okurları için imzalamasıyla son buldu.
           
 


ARŞİV