Çizgi romancıların ‘Moda’ buluşması

Türkiye’nin ilk çizgi roman festivali İstanbul Comics and Art Festival, bu yıl ikinci kez yine Kadıköy’de yapılacak

06 Eylül 2017 - 15:45

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), çizgi roman ve çizgiye dair tüm yaratıcı sanatları bir araya getirecek.

8-10 Eylül günlerinde Saint Joseph Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda All Saints Kilisesi’nde düzenlenecek olan festival zengin bir programa sahip. Sevilen karikatüristleri, çizgi romanları, animasyonu, illüstrasyonu, graffiti sanatçılarını ve alternatif sanat performanslarını bünyesinde toplayan İCAF, workshoplara, söyleşilere, sanatçı oluşumlarının sergilerine ve imza günlerine ev sahipliği yapacak.

Ünlü çizerler geliyor

dsm group tarafından düzenlenen festival, karikatür ve mizah dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma ve eserlerini yakından görme imkanı da sağlayacak. İCAF’ta bu yıl Kutlukhan Perker, Devrim Kunter, Erdil Yaşaroğlu gibi ünlü isimlerin yanısıra Kadıköylü isimlerden Yıldıray Çınar, Ethem Onur Bilgiç, Furkan Birgün, Sedat Girgin de katılacak.

Festival kapsamında yapılacak workshop ve seminerlerde ziyaretçiler çizgi roman atölyeleri katılabilecek, kağıttan heykel yapımı, 3D baskı ve çizgi dünyasına dair merak ettikleri birçok konuyu profesyonellerden öğrenebilecek. Animasyon film gösterimleri “Havuzda Animasyon Gece Kuşağı” başlığı altında yapılacak, yerli ve yabancı animasyon seçkisi sunulacak.

‘’Kadıköylü bir festival’’

Gazete Kadıköy’e bilgi veren dsm group ajans başkanı Alper Sesli, geçen yılki ilk ilk festivalin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, ‘’Festivali düzenleme kararı alırken “tutar mı, tutmaz mı” diye bir endişe taşımıyorduk. İlgi göreceğinden emindik. İCAF, çizgi roman ve çizgiye dair tüm yaratıcı sanatların bir araya geldiği bir şehir festivali. Dolayısıyla lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere geniş kesimleri bir araya getireceğini biliyorduk. Kadıköy ise İstanbul’un genel yerleşim profili göz önüne alındığında İCAF açısından kuşkusuz en doğru bölge. Bu anlamda İCAF’ın Kadıköylü bir İstanbul festivali olduğunu söyleyebiliriz’’ dedi. Bu yıl, geçen seneden farklı olarak etkinlik programlarını daha kapsamlı hale getirdiklerini anlatan Sesli, ayrıca festivale katılacak sanatçıların sayısında da ciddi bir artış olduğunu vurguladı.

Alper Sesli, mekan olarak yine Kadıköy’ün seçilmesini de şöyle anlattı; ‘’Geçen yıl da Club Quartier’deydik. Festival için gayet güzel, yeşil ve geniş bir alan. Kadıköy’ün merkezinde olması büyük avantaj. İCAF burada doğdu ve İCAF için kesinlikle Kadıköylü diyebiliriz. Öte yandan, Kadıköy’ün dünya çapında büyük etkinliklere ev sahipliği yapacak potansiyele, altyapıya ve ziyaretçi profiline fazlasıyla sahip. Bu konuda yapılacak tüm girişimlere dsm group olarak tam destek olacağız.’’ 

QR koduyla bilet

Günlük 20, kombine 45 liradan satılan biletleri, dsm group2un dijital bilet platformu dsmticket.com’dan edinmek mümkün. Bu siteden  cep telefonuna aktarılan QR kodunu etkinliklere girerken okutmak yeterli. Dileyenler basılı çıktı alarak da etkinliklere giriş yapabilecek. www.icaf.com.tr


ARŞİV