Çizgi romanların sesi…

Karikatürcüler Derneği'nin kıdemli üyelerinden ve yaşayan karikatür ustalarından Orhan Önal'ın sergisi Kadıköy’de açıldı. 

01 Kasım 2017 - 15:04

''Babıâli'nin Görünmeyen Eli - Orhan Önal Karikatürleri’’ adını taşıayn sergi, 28 Ekim Cumartesi günü Önal’ın ailesi, yakınları, Karikatürcüler Derneği üyesi arkadaşları, usta karikatürist Suat Yalaz, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.  Spor karikatürlerinin yanı sıra hayatın içinden, toplumsal sorunların izlerini de görebileceğiniz sergi, 11 Kasım’a dek ziyaret edilebilir.


Sade mizah anlayışı


Okur olarak kimin elinden çıktığını bilmediğimiz konuşma balonlarına, çizgiyle uyum sağlayan kaligrafisiyle estetik katan Önal, daha çok spor karikatürleriyle tanınıyor. Günlük karikatürlerinde güncel siyasi haberlerdeki gerilimi düşüren, sıradan insanın günlük iç dünyasındaki çekişmeler üzerinden sade, neşeli, eğlenceli bir mizah anlayışı öne çıkıyordu.  Pek çok gazetede çizen,  2000’li yıllara kadar gazetelerin spor sayfalarında, futbol ağırlıklı olmak üzere gündemle ilgili spor karikatürleri çizmeye devam eden Önal, gazete karikatürcülüğünün yaygınlığını yitirmeye başladığı, özellikle spor sayfalarında karikatür göremediğimiz son zamanlarda da emekliye ayrıldı. Feneryolu’nda yaşayan Önal, karikatür çizmeye devam ediyor. 


ARŞİV