Janet ve Frederick'ten "Tren Gelir Hoş Gelir"

Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Türk Halk Müziği konserinde Amerikalı Frederick Johnston ile Janet Ekstract'in “Tren Gelir Hoş Gelir” türküsünü söylemeleri renkli anlar yaşanmasına neden oldu

26 Mayıs 2022 - 10:06

Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu ile Ataşehir Halk Türküleri Topluluğu, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Türk halk müziği konseri verdi.

Anadolu'nun her yöresinden türkülerin seslendirildiği konserde, Azerbaycan ve Balkan türküleri de söylendi, halk oyunları sahnelendi. Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu'nun iki Amerikalı solisti Frederick Johnston ile Janet Ekstract'in “Tren Gelir Hoş Gelir” türküsünü söylemeleri konsere ayrı bir renk kattı. 

Koronun Şefi Nurettin Karakuş, koroların kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir yer edindiğini belirterek, “Türküleri merak ettikleri ve sevdikleri için Janet ile Frederick koroya katıldı.Konserde rahat bir şekilde söyleyebilecekleri bir türkü seçtik. Konserde yer almaları bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.” ifadelerini kullandı.

“KORONUN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM”

Türkiye'de on yıldır yaşayan ve sanat danışmanlığı yapan Frederick Johnston, koroya katılma hikayesini şöyle anlatıyor: “Yaşadığım yeri Kadıköy'ü çok seviyorum. Gittiğim bir berberde koro üyesi olan Ali ile tanıştım. Türküleri sevdiğim için hemen koroya katılmak istedim. Duygu dolu türküler benim ilgimi çeker. Koronun bir parçası olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum. Beş aydır korodayım. Koroda seslendireceğim türkünün de ritmini sevdim. Bir ülkenin müziği, sanatı, yemeği hakkında ne kadar çok şey öğrenirsem kendimi doymuş gibi hissediyorum. Dünyanın en büyüleyici şehrinin İstanbul olduğunu düşünüyorum. ”

“SAZIN SESİ BENİ ÇOK ETKİLER”

“Yirmi yıldır ingilizce öğretmenliği ve gazetecilik yapıyorum.” diyen Janet Ekstract, ise şunları söyledi: “Türkiye'deki hayatıma Ankara'da başladım. Ama İstanbul'u çok seviyorum. Şişli'de oturuyorum. Öğretmenlik yaptığım lisedeki öğretmen arkadaşım koroya geliyor. Ben de hemen katılmak istedim. İki aydır korodayım. Türk sanat müziğini, Karadeniz müziğini çok seviyorum. Sazın sesi beni çok etkiler. Sesini her duyduğumda sevinirim. Herkes çok iyi ve tatlı. İyi hissediyorum. Aile gibi olduk.”


 


ARŞİV