Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’nın ilk çocuk kitabı çıktı

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’nın ilk çocuk kitabı Kurbağa Kurbak kitabı yayımlandı. Melike İlgün’ün yazdığı, Anıl Gürak’ın resimlediği ‘Kurbağa Kurbak’, eğlenceli dili ve resimleriyle hem çocukların hem de anne babaların ilgisini çekiyor

19 Nisan 2023 - 10:50

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları, Kadıköy’ün kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor. 2018 yılından bu yana yayın hayatına devam eden ve külliyatını edebî eserlerle de genişleten Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları ilk çocuk kitabını Yazar-Eğitmen Melike İlgün’ün Kurbağa Kurbak kitabı ile yayımladı.

ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKECEK

Yazar Melike İlgün, kitap hakkında şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’nın çocuk kitapları serisinin ilk kitabı ‘Kurbağa Kurbak’ çıktı. Hem bilgi hem eğlence dolu hikâyede, çocuklara bakmasını bilirlerse, doğanın hemen yanı başlarında olduğu anlatılıyor. Doğadaki her canlının yaşamının değerli ve önemli olduğunun altı çiziliyor. Kurbağa Kurbak, eğlenceli dili ve resimleriyle hem çocukların hem de çocuklarına doğa bilinci aşılamak isteyen anne babaların ilgisini çekiyor.” dedi.

“EĞLENCELİ KARAKTERLER YARATMAYA ÇALIŞTIM”

“Çizgi olarak yakın olmama rağmen, ilk kez bir çocuk kitabı projesinde yer almak heyecan verici” diyen Anıl Gürak da “Bunun uzun süredir çalıştığım Kadıköy Belediyesi ile olması ayrıca güzel. Melike Hanım'ın öykülerindeki sevimliliği yansıtmaya, çocuklar için eğlenceli karakterler oluşturmaya çalıştım. Benim için yepyeni bir tecrübe oldu. Çizmeye ilk kez adım atmışım gibi hissettim. Çocukların hayal gücü ve yetenekleri inanılmaz. Derslerde onların bu sınırsızlığına hitap edip bir noktada yakalayabilmeye çalışıyorum. Çizer olarak da dikkat ettiğim bir şey bu. Çocukların çizmeye başlamalarında en önemli şeylerin başında çocuk kitapları geliyor. Ebeveynlerin de bunun farkında olmaları en büyük isteğimiz. Onlara çocuklarıyla beraber okuyabilecekleri keyifli kitaplar hazırlamaya çalıştık. Umarım herkes beğenir.” diye konuştu.

KENT TARİHİNE KATKI SAĞLIYOR

Kadıköy Belediyesi, profesyonel bir yayıncılık anlayışı oluşturmak görev ve sorumluluğu içinde Şubat 2018’de yayımlanan “Tarih Öncesi Dönemden Orta Çağ’a Kadıköy Arkeolojisi” isimli ilk kitabıyla Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları’nı kurdu. Kadıköy’e dair değerli akademik çalışmaları içeren kitapların yanı sıra külliyatını edebi eserlerle de genişletmeye devam eden yayınevi Kadıköy’ün kent tarihine ilişkin hafızasının da belgelenmesine katkı sağlıyor.

 

 


ARŞİV