Kadıköy'den sergiler

Kadıköy’de açılan sergilerden öne çıkanlar…

23 Mart 2023 - 15:54

·      Esra Soytürk Resim Sergisi

Esra Soytürk’ün kişisel resim sergisi 20 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi Performansbir Katı’nda açıldı. 29 Mart’a kadar sürecek sergide, sanatın terapötik (tedavi edici) yönünü ve insanın kendisiyle barışma sürecine etkisini görüyoruz.

 

·      “Benİstanbul” Fotoğraf Gezginleri Fotoğraf Sergisi

Fotoğrafçı Niko Guido tarafından kurulan Fotoğraf Gezginleri grubunun projesi olan Benİstanbul Fotoğraf Projesi, 20'nci sergisini 23 Mart’ta CKM'de açtı. Projede yer alan 70'e yakın fotoğrafçı 2014 yılından bu yana İstanbul'u fotoğraflıyorlar ve her yıl sonunda sergi açıp çektikleri fotoğrafları kitap haline getiriyorlar. İstanbul'un değişen mimari ve sosyal yapısını gelecek kuşaklara belge olarak bırakmayı hedefliyorlar.

 

·      “Poz” Firdevs Çalışkan Resim Sergisi

Firdevs Çalışkan’ın “Poz” adını verdiği sergi 24-30 Mart haftasında CKM 3. Kat Fuayede görülebilir. Sanatçının çalışmalarının özünü form ve biçimlerle ilgili araştırmalarının yanında kurgu ve derinlik yansımaları oluşturuyor. Sergideki suretler, çeşitli unsurlarla yeni bir kurgu içinde bütünleşirken formlar zaman zaman masalsı bir tavır içinde biçimleniyor.

 

·      Uvertür / Gülşah Doğan, Zeynep Başaran

İstanbul Hukuk Resim ve Heykel kulübünden iki öğrenci olan Gülşah Doğan ve Zeynep Başaran, “Uvertür” adlı sergileriyle 25 Mart – 7 Nisan arası Barış Manço Kültür Merkezi’ne konuk oluyor. Sanatçılar, “Doğru yere bakıp kötü şeyler gördük, tabelaları takip edip sapa yollara girdik. Elimizdekileri açtığımız bu yol kılavuzunu incelemeye tüm sanatseverleri bekliyoruz.” diyor.

 


ARŞİV