Kadıköylü gruptan yeni şarkı

Kadıköylü grup “Sıcak”, “Yüzümde Çizgiler” adlı yeni parçalarını sevenleriyle buluşturdu

19 Nisan 2022 - 15:05

2015 yılından bu yana müzik çalışmalarını sürdüren Kadıköylü grup “Sıcak”, “Yüzümde Çizgiler” adlı yeni parçalarını dinleyicileriyle buluşturdu. Hem grup hakkında konuşan hem de Kadıköy’ün dinleyici kitlesini değerlendiren grubunvokali Kemal Çetin, “Kadıköy hem İstanbul'u hem de Türkiye'yi besleyen bir kültürel potansiyele sahip. Elimizden geldiğince bu dinamizmi sağlayan coğrafyayı korumalıyız.” dedi.

Kadıköy’de kayıt işlemlerini yürüten Çetin, “Hayatımın 18 yılını Kadıköy’de geçirdim ve burayı çok seviyorum” diye konuştu.

“MÜZİK GEÇMİŞİMİZ ORTAK NOKTAMIZ”

Grup hakkında bilgi veren Kemal Çetin, “Sıcak 2015 yılında son halini aldı diyebiliriz. Altuğ, üniversiteden yakın bir arkadaşımdı ve birlikte bir şeyler yapmak istiyorduk. Taner'le de 2009'dan beri cover gruplarında çalıyorduk. 2018'de ‘19/4 Mevsim’ isimli albümümüzü çıkardık ve çeşitli single parçalarımız da oldu. Merak eden sevgili okurlarımız Spotify'dan bizi dinleyebilirler. Ayrıca Youtube’da Sıcak Band kanalından çalışmalarımızı ve müzik videolarımızı izleyebilirler. Ne tarz müzik yaptığımız konusunda tam emin olamasak da hepimizin ayrı ayrı rock hatta metal geçmişi var. Bu bizim ortak noktamız diyebilirim. Haricen hepimizin farklı müzik türlerinden etkilenmişliği de var ve müziğimize katkısı ona göre harmanlanıyor.” dedi. 

“SORUNLARIN YANSIMASI OLDU”

Yüzümde Çizgiler adlı parça hakkında da konuşan Çetin, “Bu şarkı şahsımın ağır anksiyete anlarından birinden sonra yazılmış bir şarkıydı. Çözülemeyen kişisel sorunların bir yansıması da diyebiliriz. Bu aralar iki şarkımızı daha hızlı kaydedip bizi dinleyen sevgili dostlarımıza sunma gibi bir hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.

Çetin, kliple ilgili ise “Klibin çekimleri epey uzun oldu diyebiliriz. Sevgili Eren Özsan ile birlikte çalıştık. Klipteki piyanonun yapımı için enstrüman yapımcısı arkadaşım Gökhan Mert’in atölyesinde yaklaşık iki buçuk ay geçirdim. Kendisinden teknik destekler de aldım. Ayrıca klibin tüm prodüksiyon işlemleriyle ilgili Eren ile karşılıklı çok vakit harcadık. Çekimler farklı mevsimlerde ve toplam dokuz günde yapıldı. Aynı ağacın hem yaz hem de kış çekimlerinin aynı noktadan olması gereken durumlar yaşadık mesela. Ayrıca benim de kendi klibimde ilk kameramanlık deneyimim oldu.” dedi. 

KADIKÖY OLGUN AMA GENÇ”

Kadıköy’ün dinleyici kitlesi hakkında konuşan Çetin, “Kadıköy’ün dinleyicisi köklerine sadık ama vizyoner, olgun ama sürekli genç, sakinleştirici ama bir o kadar da tetikleyici.” dedi ve şunları ekledi: “Kadıköy İstanbul'un yenilikçi bölgelerinden biri. Hem İstanbul'u hem de Türkiye'yi besleyen bir kültürel potansiyele sahip. Elimizden geldiğince bu dinamizmi sağlayan coğrafyayı korumalıyız.”

 


ARŞİV