Kadıköylü ressamların eserleri sanat fuarında

Bedri Rahmi Eyüboğlu'dan, Fikret Mualla,'ya Mustafa Pilevneli'den Mehmet Muazzez Özduygu'ya Kadıköylü ve Kadıköy'ü resmeden ressamları eserleri sanat fuarına taşındı

24 Mayıs 2024 - 13:46

Hülya Arslan 

Kadıköy belediyesi, Kadıköylü  ve Kadıköy'ü resmeden ressamların resimlerini Art Contact Çağdaş Sanat Fuarı’na taşıdı. Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarda Kadıköylü sanatçıların ve Kadıköy’ün resmedildiği 26 tane tablo bulunuyor.

Sergide Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Mualla, Mustafa Pilevneli, Mıgırdiç Civanyan, Bahri Genç, Eren Eyüboğlu, Rıza Kuruüzümcü, Yalçın Gökçebağ, Halil Uzay, Tuğçe Karabacak, Can Ersal & Sunay Akın, Mustafa Özkan, Şadan Bezeyiş, Mürüccel Küçükaksoy, Figen Batı, Mehmet Pesen, Devrim Erbil, Mehmet Pesen ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun eserleri bulunuyor. Sergide ayrıca sanat çevresince Kadıköylü Muazzez olarak bilinen, Mehmet Muazzez Özduygu’nun “Ortaoyunu” adlı 90 senelik yağlı boya tablosu da yerini aldı.

Dünyanın dört bir yanından sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi 23-26 Mayıs tarihlerinde 11.00- 20.00 arasında tüm ziyaretçilere açık.


ARŞİV