Kadıköylü sanatçıdan yeni şarkı: Yara

‘Yara’ isimli yeni şarkısını yayınlayan İdil Meşe, şarkısını ilk kez Kadıköy’de seslendirdi. Kadıköy’de doğup büyüdüğünü söyleyen Meşe, “Kadıköy aşığıyım, birçok şarkımı da burada yazdım” dedi

14 Eylül 2023 - 09:13

Kendi şarkılarını yazıp besteleyen Kadıköylü sanatçı İdil Meşe, ‘Yara’ isimli yeni parçasını yayınladı. Ada Müzik etiketiyle yayınlanan parçanın söz ve müziği Meşe’ye, düzenlemesi ise Umut Çetin’e ait.

Yeni şarkısını ilk kez Kadıköy’de canlı olarak seslendiren Meşe, “Kadıköy’de doğup büyüdüm ve bir Kadıköy aşığıyım. Birçok şarkımı da burada yazdım. Bugüne kadar Almanya, Amerika ve İrlanda gibi birçok ülkede yaşayıp müzik yaptım ama her zaman evime, Kadıköy’e dönmek bana mutluluk verdi” ifadelerini kullandı.

Meşe, “Bugüne kadar birçok farklı ortaklıklar içinde çalıştım. Da Poet’in prodüktörlüğünü yaptığı, benim şarkıları yazdığım Rain Lab projemiz var, aktif olarak sahne aldığımız. Bunun dışında Oceanvs Orientalis ile ortak şarkılarımız ve albümlerimiz var. Elektronik müzik alanında birlikte çalıştığım farklı prodüktörler de oldu, Avrupa’da ve Amerika’daki plak şirketlerinde yayınlandı. 2019’dan beri kendi şarkılarım Ada Müzik etiketiyle yayınlanıyor. Müziğini beğendiğim prodüktör ve enstrümantalistlerle her şarkımı ince ince çalışıyoruz, içimize sindiği şekilde yayınlıyoruz” dedi.

“YAS DUYGUSUNDAN BESLENDİM”

Son parçası ‘Yara’ hakkında konuşan Meşe, “Yara, ilk yazdığımda ağır bir şarkı oldu. Çünkü yas duygusundan beslendim bu şarkıyı yazarken, derinlerde rahata kavuşturamadığım bazı yaralarımın tetiklendiğini hissettim. Kendi yaralarımda kaybolmaya meyilliyim. Bu hissi yumuşatmak ve paylaşmak istedim. Yabani Otlar şarkımı da düzenleyen Umut Çetin’in kapısını çaldım. Umut bu düzenlemesiyle beni bu karanlıktan kurtardı diyebilirim. Özgür Çıtır’ın gitarı, Ozan Kısaparmak’ın bası ve Velican Sagun’un perküsyonuyla kıpır kıpır bir şarkı oldu, hem de hüznünü kaybetmeden” ifadelerini kullandı.

“DİNLEYİCİLERİN BAĞRINA BASMASI İYİ HİSSETTİRDİ”

Meşe, yeni şarkısını ilk kez Kadıköy’de seslendirdi. Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Bina’da canlı olarak çaldığı yeni çalışmasının ardından şunları dile getirdi: “Doğduğum, büyüdüğüm semtimde şarkımı dinleyicilerimle paylaşmak çok güzel bir histi. Böylesine kırılgan hislerle yazdığım bir şarkımı, dinleyicinin bağrına basması iyi hissettirdi. Bana İrlanda flütleri ve klasik flütle Jesper Poelke eşlik etti. Şarkımın aranjörü Umut Çetin de sahneme katıldı ve yeni şarkımı çaldık.”

“MÜZİK DOLU GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

Meşe, bundan sonraki çalışmaları hakkında da bilgi verdi: “Ada Müzik etiketiyle çıkacak ilk albümüm yolda. Aynı zamanda Oceanvs Orientalis ile de İngiltere’de bir plak şirketinden şarkılarımız çıkacak. Rain Lab’de, Da Poet ile de çalıştığımız yeni şarkılar var. Şu an üzerinde çalıştığım şarkılar yayınlandıktan sonra İngilizce sözlü şarkılarımdan oluşan bir albümün çalışmalarına da başlayacağım. Bir yandan konserler devam ediyor, müzik dolu günler bizi bekliyor diyebilirim.”


ARŞİV