KADIKÖY   14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ Kadıköy

KADIKÖY 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ Kadıköy Belediyesi, çiftlere 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, bünyesindeki kültür merkezlerinde farklı seçenekler sunuyor. İşte 14 Şubat...

16 Aralık 2016 - 13:17
KADIKÖY

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ
Kadıköy Belediyesi, çiftlere 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, bünyesindeki kültür merkezlerinde farklı seçenekler sunuyor. İşte 14 Şubat programına ekleyebileceğiniz etkinlikler:

Öykülerle Türk Filmi Aşkları Hakan Aysev ve Ümit Zileli
Siyah beyaz yıllardan, siyah beyaz filmlerden bugünlere öyküler ve şarkılarla örülmüş bir yolculuk... Ümit Zileli ve Hakan Aysev'in sunduğu Öykülerle Türk Filmi Aşkları nda, Türk sinema tarihinin en güzel aşk filmlerine adını vermiş, hatta filmlerin dahi önüne geçmiş, unutulmazlar arasına girmiş şarkıları, o dönemlerin hüzünlü, trajik ve gülümseten hikâyeleriyle birlikte seslendiriliyor. Etkinlik Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlıyor.

Sevgililer Günü
14 Şubat Perşembe akşamı Barış Manço Kültür Merkezi'nde de sevgililer günü etkinliği var. 19.30'da başlayacak etkinliği İlkim Erkan Karaca sunacak. Arzu Karatan, Atilay Erge, A.Banu Yücel, Erdener Koyutürk, Elhan Sezen, Fatoş Kocarslan, Fatma Onur, Ferdi Değirmenci, Hasan Demirci, Kemal Üstünbaş, Neriman Bezmez, Nihal Topsakal, Refahattin Yüce, Şeyda S. Demirci ve Zekiye Kuldaş'ın katılacağı gecede yılın çifti ödülü Sevil ve Bertan Onaran çiftine verilecek.

Yeşilçam Film Şarkıları
O şarkılarla ağladık, o şarkılarla güldük. Kimi zaman sevindik, kimi zaman üzüldük. Âşık oldukhellip; Ulaşılmaz aşklar yaşadık. Pek çoğumuz aşkı o şarkılar sayesinde öğrendi. Şimdi yıllarca melodileri kulağımızda saklı o Yeşilçam Şarkıları'nı Cenk Yüksel'in güzel sesinden dinliyoruz. Siz de hala aşkı o şarkılarda arayanlardansanız 14 Şubat akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak bu konseri kaçırmayın.

TİYATRO
Kime Niyet Kime Kısmet
Robin Howdon'dan kahkaha dolu bir Bora Severcan uyarlaması; Çok mutsuz olmanın en güvenilir yolu, çok mutlu olmayı istemektir. Kime Niyet Kime Kısmet, 8 Şubat Cuma saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Ölen Adamın Cep Telefonu
Amerikalı yazar Sarah Ruhl'dan ödüllü bir Off-Broadway komedisi. Kesilmeyen bir cep telefonu sesi. Bir kafe. Bir kadın. Ölü bir adam. Sıradan bir gün, bir yabancının cep telefonu, hayatınızı bir anda ne kadar değiştirebilir? Stüdyo ekibinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği oyun, cep telefonu ile günümüzde iletişimin ve ilişkilerin ne hale geldiğini hem gerçekçi hem de ironik ve gerçeküstü bir biçimde seyircisiyle buluşturuyor. Oyun 9 Şubat Cumartesi ve 11 Şubat Salı 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Woyzeck
Tiyatro Merdiven, günümüzde hâla sistem tarafından bireyin kişiliğine yönelmiş ve giderek yükselen yıkıcı ama örtük saldırıları bu oyunla tartışıyor ve doğumunun 200. Yılında Georg Büchner'i anıyor. Alpay Ekler'in yönettiği oyun, 9 Şubat Cumartesi 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.

Yeni Yasaklar
Günümüzde çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini yapan Kandemir Konduk'un bu yepyeni oyununu usta mizahçı Müjdat Gezen sahneye koydu. Yeni Yasaklar kimi yasaklardan iyice bunalan ama yasak olduğu için ağzını açamayanları güldürecek bir komedi.
Oyun, 9 Şubat Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Adalet, Sizsiniz
Adalet, Sizsiniz ; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem yorumlarıyla tiyatroya aktarıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler
Meclisi'nin ölüme mahkucirc;m ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahkucirc;m ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahkucirc;m ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, Adalet, Sizsiniz ile tiyatro severlere ulaşıyor. Oyun 10 Şubat Pazar 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Aramızda Kalsın
Bir televizyon dizisinde canlandırdığı karakterle milyonların sevgilisi haline gelen Renan Bilek, 20 küsur senelik müzisyen ve oyunculuk hayatına ait çok özel anılarını, Aramızda Kalsın adıyla sahneye koyduğu tek kişilik gösterisinde sevenleri ve merak edenleriyle paylaşıyor. Seyircileri, evine gelen misafirleri ve 40 yıllık dostları gibi görüp, onları da sohbetine ortak eden Bilek, zaman zaman araya sıkıştırdığı şarkılarıyla da izleyenlere 1,5 saat boyunca tam anlamıyla bir buluşma yaşatıyor. Aramızda Kalsın , 11 Şubat Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Babaannem 100 Yaşında
Arjantin'in varoşlarında göçmen bir ailehellip; Her şeyi yiyen yüz yaşında bir Babaannehellip; Babaanneyi doyurabilmek için nafile bir çözüm arayışıhellip; Ve ailenin yok oluşunun trajikomik öyküsühellip;Zafer Algöz'ün yönettiği oyunu Tiyatro Adam sahneye koyuyor. Babaannem 100 Yaşında, 15 Şubat Cuma 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

Limonata
Amerikalı 50 yaşlarındaki Andrew karısından yeni boşanmıştır ve kafasını dinlemek üzere Paris'e arkadaşı Pascal'ı ziyarete gelir. Fakat Pascal buluşma yerine gelemez ve o da bir arkadaşını buluşacakları cafeye yollar. Bu kişi 30'lu yaşlarındaki parizyen birşakıcı olan Ya Ya'dır. Ya Ya'nın benimle bir limonata içmek ister misiniz? sorusuyla başlayan oyun
temel kadın ve erkek çatışmasına nüktedan bir tarzda yaklaşır. Karma Drama'nın sahnelediği Limonata , 13 Şubat Çarşamba 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Annemin Cinayet Listesi
Alternatif tiyatro gruplarından SiyahBeyazveRenkli (SBR) , Ateş Yüzlü adlı son oyunlarından sonra, bu sezon da Annemin Cinayet Listesi adlı bir komedi ile seyircileriyle buluşuyor. Javier Daulte, Alejandro Tantanian, Rafael Spregelburd isimli üç Arjantinli oyun yazarının kaleme aldığı oyun, toplumdaki suç olgusunu ve bu olguya karşı sahip olduğumuz genel geçer yargı ve bilgileri, bir anne ve üç çocuğundan oluşan orta sınıf bir aile ile bir polisin gözünden oldukça renkli ve bir o kadar da trajikomik bir biçimde ortaya koyuyor. Baştan sona yüksek bir enerji, birbirini izleyen sıradışı olaylar ve eğlence ile devam eden oyun bir yandan da seyirciyi sahip olduğu yargıların ne denli samimi ve güvenilir olduğuna dair bir sorgulamayla başbaşa bırakıyor. Aralık ayında prömiyerini yapan oyun, 11 Şubat'ta Kenter Tiyatrosu'nda yapılacak galanın ardından 19 ve 25 Şubat'ta Hasanpaşa'daki Emek Sahnesi'nde seyircilerinin karşısına çıkacak.

Padişahım Çok Yaşa
Kerem Keskin, Ebru Devrim Sayman, Engin Bilgiç ve Tuncay Özinel'den bir kabarehellip; Bir güldürühellip;Padişahım Çok Yaşa, 8 Şubat Cuma 20.30 ve 10 Şubat Pazar 16.00'da CKM'de.

KONSER
Faure/Requiem - Pergolesi/Stabat Mater Konseri
İstanbullu sanatseverler, 8 Şubat'ta, Gabriel Faureacute;'nin ve G.B.Pergolesi'nin bu iki olağanüstü eserini IDOB orkestrası, IDOB korosu ve solistleriyle izleme imkanına sahip olacaklar. Çoğunlukla birbiri ardına icra edilen eserler, bu kez Istanbul Devlet Opera ve Balesi yorumuyla sanatseverlerle buluşuyor lsquo;Faureacute; Requiem ve Prgolesi/Stabat Mater' Konseri 8 Şubat Cuma saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilir.

Piyanolu Kuartet Gecesi
Kış günlerinde içinizi ısıtacak bir program... Oda müziği virtüözleri yine bir arada... Ülkemizde de birçok kez birlikte konser vermiş üçlü, ünlü kemancı Nicolas Dautricourt ile birlikte renkli ve coşkulu bir programla Kadıköylü müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Konser, 11 Şubat Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.
Loca Luna
Kurulduğundan beri ulusal ve uluslararası birçok festival, konser ve özel etkinlikte yer alan Loca Luna, 2011 Ekim ayında Deli Ay adlı enstrümantal bir albüm çıkardı. Parçalarının çoğu kendi bestesi olan Loca Luna konserlerinde dinleyicilerini, Anadolu'nun kadim ezgilerine, Ortadoğu'nun eşsiz ritimlerine, Akdeniz'in insanı saran sıcaklığına, Balkanlar'ın coşkusuna ve bütün bu duyguların birleştiği İstanbul'a doğru keyifli bir müzik yolculuğuna davet ediyor. Loca Luna, 9 Şubat Cumartesi 21.00'de Gitarcafe'de müzikseverlerle buluşuyor.

SÖYLEŞİ İMZA
Gripin
İstanbul Optimum Outlet, 9 Şubat Cumartesi günü, Türk Pop Rock Müziğine yeni bir soluk getiren Gripin'i konuk ediyor. Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar albümüyle büyük çıkış yakalayan Gripin, imza gününe tüm sevenlerini bekliyor.

Murathan Mungan ile Edebiyat Söyleşisi
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden yazar, şair, tiyatro yazarı Murathan Mungan'ı ilk kez ağırlıyor. Daha çok şiirleri, hikâyeleri ve oyunlarıyla tanınan; aynı zamanda radyo oyunu, film senaryosu ve şarkı sözü yazarlığı da yapan Murathan Mungan'ın yapıtlarının birçoğu bugüne değin çeşitli dillere çevrilmiş, dergi, gazete ve antolojilerde yayımlanarak dünyanın her köşesinde okuruna ulaşmayı başarmış az sayıdaki edebiyat insanından biridir. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık söyleşi 16 Şubat Cumartesi 15.00'te CKM'de.

SERGİ
Handimals Maltepe Park'ta
31 Ocak ndash; 12 Şubat tarihleri arasında el boyama dışında vücut boyama, illüstrasyon, fotoğraf gibi pek çok sanat dalında da aktif ve üretken olan Sanatçı Guido Daniele tarafından Maltepe Park AVM'de ilk kez bir sergi ve show gerçekleştirilecek. İnsan elleri üzerine yaptığı değişik hayvan figürleri ile tanınan ve sanatında tek olarak kabul edilen Daniele gösterisinde 9 Şubat Cumartesi günü podyumların tanınmış ismi Eylem Şenkal'a canlı el boyaması yaparak bir ilke daha imza atacak!

lsquo;Antagonizma' Muzaffer Oruçoğlu Resim Sergisi
Yıllardır sürgün hayatı yaşayan yazar, şair, ressam Muzaffer Oruçoğlu'nun 30'u yeni olmak üzere toplam 100 resmi, Antagonizma adı altında, dört şehirde, sanatseverlerle buluşacak.
Resimlerinde yine kolaj tekniği başta olmak üzere, değişik boya teknikleri kullanarak, klasik biçimi sürrealist esintilerle kırma ve derinleştirme denemelerini sürdürüyor. Boyutlarından kurtulma, ya da onu boşluğa doğru parçalama çabasını güçlü bir şekilde hissettiren bu tabloların bir bölümünü, dünyanın çeşitli yerlerinden madenci portreleri oluşturuyor. Muzaffer Oruçoğlu'nun sergisi 11-23 Şubat tarihleri arasında CKM'de görülebilir.

Yüreğimizden Damlalar Fotoğraf Sergisi
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Fotoğraf Kursu öğrencilerinin Yüreğimden Damlalar sergisi 11 Şubat Pazartesi 17.00'de açılıyor. Kadıköy HEM binasındaki sergide her yaş grubundan öğrenci, öğretmen, doktor, mühendis ve ev hanımlarının iki buçuk aylık eğitimden sonra çektikleri fotoğraflar sergilenecek.

Öz'ündeki Şifacı Resim Sergisi
Fulya Simavi renkleriyle Barış Olgun'un kelimeleri bir araya geliyor ve ortaya Öz'ündeki Şifacı sergisi çıkıyor. Sergi 9-15 Şubat tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Başkanlı Binası Sergi Salonu'nda görülebilir.

Ali Naki İlhan resim Sergisi
Küratörlüğünü Esma Bayraktar'ın yaptığı Ali Naki İlhan'ın resim sergisi, 15 Şubat'a kadar Bostancı Green Park Hotel Sergi Salonu'nda görülebilir.

Sedef ile Ahşabın Aşkı
Sedef sanatçısı Selim Sırrı Funda, bu sergisinde geleneksel Türk el sanatlarından sedef kakma tekniğini kullanarak ahşap üzerinde gerçekleştirdiği hat levha örneklerini sergiliyor. Sergi 16 Şubat'a kadar CKM'de görülebilir.

Münzevi Fotoğraf Sergisi
Nilüfer Çöloğlu'nun Münzevi adını verdiği fotoğraf sergisi 9-14 Şubat tarihleri arasında CKM lsquo;de görülebilir.

Necmi Yaman Kişisel Resim Sergisi
Sevgililer Gününe rastlaması nedeniyle sanatçı bu sergisini eşi Seher Yaman ile çocukları Ezgi, Doğa Can ve yüreğinde sevgi olan herkese ithaf ediyor. Sergi, 14 Şubat'a kadar Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Şubat Kedileri Ürün'de
Ürün Sanat Galerisi'nde 2 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında Şubat Kedileri adlı karma sergi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

ÇOCUK
Karga Karga Gak Dedi
Türkiye'nin en bilinen illustratörlerini bünyesinde toplamış olan BoyalıKuş İllustratörler Grubu Karga Karga Gak Dedi başlığı altında bir araya getirdikleri, karışık tekniklerle oluşturulan özgün çalışmalarını minik ziyaretçi ve sanatseverlerle Kozyatağı Kültür Merkezi'nde buluşturuyor. Sergide özellikle çocuklar için yapılan çizimler ve anlatımlardikkat çekiyor.
1-13 Şubat tarihleri arasında KKM A ve B Sanat Galerisinde gezilebilecek sergide ayrıca çocuklarla ücretsiz olarak farklı tekniklerden oluşan atölye çalışmaları da yapılacak.
Tel: 021 658 00 15

Peter ve Kurt
Sedat Küçükay ile yaylı, nefesli ve vurmalı çalgılardan oluşan orkestra, Rus besteci Sergei Prokofief'in dünyaca ünlü müzikli masalı Peter ve Kurt'un sunarken; keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, flüt, fagot, obua, klarnet, trompet, trombon, korno ve vurmalı çalgılar, tanıtılacak. Çocuk müzikali, 9 Şubat Cumartesi 14.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Fındıkkıran
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin çocuk müzikali Fındıkkıran , 10 Şubat Pazar 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Küçüklere Komedi Atölyesi
Tiyatro seçmelerine katılan Coco, yönetmen Salça'nın karşısında ter dökecektir. Çocuklar, seçmeler sırasında Coco'ya yardım eder. Bu sırada kılıktan kılığa girerek çeşitli karakterleri sahnede canlandırma fırsatı bulurlar. Ayrıca oyuncak gitar, davul ve trompetten oluşan bir orkestra ve onların solistleri, etkinlik boyunca hünerlerini gösterir. Sahnede kendilerine yer açan çocuklar, Coco ile birlikte bilmedikleri bir maceraya doğru yol alırlar. Ücretsiz ve tüm çocukların katılımına açık atölye, 9 Şubat Cumartesi 14.00'te Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.


ARŞİV