Kadıköy, Japon kültürünü yaşadı

Japon Kültür Festivali, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

03 Mart 2017 - 14:25

Asya kıtasının iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü sağlamlaştırmak için yapılan Japon Kültür Festivali’ne Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yaptı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivalin açılışına Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çocuk kitapları yazarı ve çizeri Kobayashi Yutaka, festivali organize eden Japon Sanat Merkezi sorumlusu Erdal Küçükyalçın ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Festivalin açılışında sözlerine Japonca’da merhaba anlamına gelen “Konnichi wa!” diyerek başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, iyi bir iletişim için ilk adımın selamlaşmak olduğunu belirtti. Farklı kültür ve medeniyetleri tanımanın önemini ifade eden Nuhoğlu, Japonya’nın disiplini, mücadelesi ve kültürünün her zaman örnek olduğunu söyledi.

İnsanların geleceğe dair farklı beklentileri ve umutları olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, dünyanın neresinde olunursa olunsun herkesin çocukları için yaşanabilir bir dünya ve iyi bir gelecekte buluştuğunu söyledi. Başkan Nuhoğlu, festivalin temasının “Çocuk ve Hayal” olmasının ortak meseleye vurgu yaptığının altını çizdi. Japonya’nın çocukların eğitimi ve gelişimi konusunda ciddi katkılar verdiğini hatırlatan Nuhoğlu, festival ile Japon kültür ve sanatını daha yakından tanıma fırsatı bulunacağını ifade etti.

Festivalde ikebana (çiçek düzenleme sanatı), bonsai atölyeleri düzenlendi; katılımcılara kimono giydirildi, origami (kâğıt katlama) dersleri verildi. Japon çocuk oyunları atölyelerinin yer aldığı festivalde Japon dansı ve kılıç sanatı (İaido) gösterileri yapıldı. Japon filmleri gösterildi.


ARŞİV