Kadıköy konserlerinde bu hafta

18 Ocak 2017 - 12:19

2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde yılın oda müziği grubu seçilen Semplice Quartet, yaylı kuartet repertuarının seçkin örneklerini yorumlayacak. 2009’da kurulan grup, aynı yıl, Brüksel’de Royal de Bruxelles’de verdiği konserle adından söz ettirdi. 43'üncü İstanbul Müzik Festivali’nde başarılı bir konser veren topluluk, Viyana’daki Haydn Enstitüsü bölüm başkanı Prof. Johannes Meissl ile çalışmaktadır. Konser ücretsiz. (20 Ocak/20.00/ Barış Manço Kültür Merkezi)

Flapper Swing, sizleri caz müziğin “Altın Çağ”ına davet ediyor. Sevilen grup, Django Reinhardt ve Sidney Bechet’nin izinden giden akustik bir caz manouche grubudur. İki Manouche gitar, kontrabas, soprano saksofon ve vokalden oluşan grup, quintet formunda sahne alır. Repertuvarında, Django Reinhardt besteleri ve 1920-1930’ların caz standartlarına yer verir ve dinleyicilerine o dönemin eşsiz atmosferini yaşatırlar. (20 Ocak/20.30/Yeldeğirmeni Sanat)

Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu, Brezilya asıllı piyanist Lilian Tonella Tüzün, 19’uncu yüzyıldan günümüze kadın bestecilerin piyano eserlerinden oluşan bir seçkiyi seslendirecek. “Kadın Besteciler” temalı bu konser ücretsiz. (21 Ocak/20.00/Yeldeğirmeni Sanat)

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir​, “İran Müziğinde Âşıklık Geleneği ve Saz” ve “İran ve Azerbaycan Müziğinde Kamança” başlıklı sunumalr yapacak. Farhad Shidfar ve Arslan Hazreti de konuk olacak. Açıklamalı bu konser ücretsiz. (22 Ocak/19.00/Barış Manço Kültür Merkezi)

Halk müziğine çok sayıda türkü kazandırmış usta isim Neşet Ertaş anılacak. Şef Uğur Kaya’nın yöneteceği İstanbul Devlet THM Korosu konserine, Ertaş’a ait türküleri en iyi yorumlayan sanatçılar içerisinde yer alan İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Parlak solist olarak katılacak. Konser ücretsiz. (25 Ocak/20.00/Caddebostan Kültür Merkezi)

  • Genç piyanist Güldiyar Tanrıdağlı, Kalan Müzik etiketiyle yayımlanan albümünde kökleriyle buluşuyor. Rachmaninov Anatolian Project albümünde klasik müziğin vazgeçilmez bestecilerinden S. Rachmaninov’un eserleri, piyano, yaylı tanbur, duduk, perdesiz gitar ile yeniden yorumlanıyor. Besteci Rachmaninov’un Tatar kökeninden ilham alan bu projede, Güldiyar Tanrıdağlı, Ertan Tekin, Cenk Erdoğan ve etkileyici sesi ile Avrupa’da da büyük başarı göstermiş bariton Erkut Cantürk bir araya geliyor. (25 Ocak/20.00/Yeldeğirmeni Sanat)


ARŞİV