Kadıköy Lisesi'ne ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca yapılan denetim sonunda İstanbul Kadıköy Lisesi Beyaz Bayrak Ödülünü 2. kez aldı.

14 Aralık 2010 - 09:54

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca yapılan denetim sonunda İstanbul Kadıköy Lisesi Beyaz Bayrak Ödülünü 2. kez aldı.

Eğitim-öğretim kurumlarında temizlik ön planda geliyor. Bu konuda sağlıklı bir ortam yaratma çabasına öğretmen ve idarecilerin yanı sıra velilerin ve öğrencilerin de katkıda bulunması gerekiyor. Dersliklerde, tuvaletlerde, okul kantininde, bahçede varsa yatakhanede özetle her birimde sağlıklı koşullar oluşturulmalı. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda titiz davranıyor. Doğrusu da bu. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca yapılan denetim sonunda İstanbul Kadıköy Lisesi Beyaz Bayrak Ödülünü 2. kez aldı.
Aldıkları ödülü öğrenci-veli görüşmesinde değerlendiren Okul Müdürü Ahmet Figankaplan, öğrencilerin temiz ve sağlıklı bır ortamda eğitım-öğretim görmesi konusunda çalıştıklarını belirtti. Figankaplan, sözlerine şöyle devam etti:
“Bulunduğumuz mekân oldukça geniş bir alan, çok çeşitli birimler var, ayrıca pansiyon bölümümüz de mevcut. Her alanı sürekli kontrol etmek,temiz tutmak kısıtlı bir personel ile oldukça zor. Kadrolu 1 personelimiz var. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Okul Aile Birliği yöneticileri ve velilerimizin katkıları, eğitimcilerimizin titizliği sonucu bir aşama kaydettik. Yine de yeterlı bulmuyoruz, eksiklerimiz var. Önemli olan yarattığımız sağlıklı ortamın korunması. Aldığımız ödüle bizleri lâyık görenler olaya objektif ve koşullara göre yaklaştılar. Teşekkür ederiz.Bundan sonraki bütün çalışmalarımızda el birliğiyle güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz"

Nusret KARACA


ARŞİV