Kadıköy müzik üretiyor

Kadıköy menşeili müzisyenlerin üretimleri farklı albümlerle müzikseverlere sunuluyor.

20 Kasım 2013 - 13:49
Gökçe UYGUN
 
Kadıköylü Karga Bar’ın artık gelenekselleşen yıllık toplama albüm serisi “Kompile Karga”nın dördüncüsü çıktı. İlk üç yılda 58 müzik grubu/müzisyenin çalışmalarına yer vererek memleketin ana akımın dışında kalmakta ısrar eden gruplarını kayıt altına almaya, hatırlatmaya, tanıtmaya çabalalan bu serinin en önemli özelliği ise ücretsiz dağıtılması... Zira albümü www.kargabar.org adresinden bedelsiz olarak indirmek mümkün!
Karga ekibi, bu yılın öncekilerden bir farkı olduğunu belirterek, şu açıklamayı yapıyor; “Daha önce grupları, müzisyenleri belirler, derlemede yer alacak çalışmalarını kendi seçimlerinde bırakırdık. Son yıllarda sayısı gittikçe artan yeni söz yazarlarımıza, söz yazmada bir fark yaratan, şiirsel ifadelerini besteleyen bir dolu güzel müzisyene dikkat çekmek için ilk defa bir konsept albüm hazırladık ve tek tek şarkı seçtik bu yıl. İnce eledik, sık dokuduk ve inanıyoruz ki zamansız bir albüm çıktı ortaya. Birbirinden iyi şarkı sözleri, şiirler var. Kargo kolonisinin 5. imece üretimi olan bu albümün daha fazla insana ulaşabilmesi için paylaşın, çünkü paylaşmak ruhudur günün…”
Tayfun Polat tarafından derlenen, Bahadır Dilbaz tarafından tasarımı, Rammy Roo tarafından da mastering’i yapılan albümde yer alan isimler ve şarkıları ise şöyle:

1.Tahta Kılıçlar – Cenk Taner ve Karabataklar
2.Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak- Murat Ercan
3.Talihsiz Merdiven – Cihan Mürtezaoğlu
4.Tedirgin – Utgan La Deniz
5.Yerde Yağmur Delikleri Var – Savaş Çagman
6.Toz – Emir Aksoy
7.Silik düşler – Can Güngör
8.İstisna – Ceyl’an Ertem
9.Aldanıyor – Mabel Matiz
10. Bir şeyler Var –Şirin Sosyal
11. Kendime Çaylar – Halimden Konan Anlar
12.Çocuk Şarkısı – Selim Saraçoğlu
13.Yenİ Yıl Hiçbir Zaman Kar Yağınca Gelmiyor – Hakan Özer
14.Konuşulacak Şeyler- Yüzyüzeyken Konuşuruz
15. Suyum- Orkun Tüzel
16.Ruh- Rehber
17.Şüphe- Rehber
 
MÜZİK HAYVANI’NIN YENİ SEZONU
Kadıköy kökenli bağımsız müzik oluşumu Müzik Hayvanı da yeni sezon için çok farklı projeler, albümler ve  performanslar hazırlamaya başladı. Müzik direktörü Eray Düzgünsoy’un verdiği bilgilere göre Tolga Tüzün'ün Sonumut albümünden sonra yayınlanan ikinci albümü Mayıs’ta Müzik Hayvanı etiketiyle çıktı. Albüm Hollanda'da kaydedildi ve Müzik Hayvani'nin sezon içersinde çıkardığı ön albümdü.
Peygamber Vitesi’nin ilk albümü de Mayıs’ta Müzik Hayvanı - Örs etiketiyle yayınlandi. Gün geçtikçe dinleyici kitlesini daha da genişleten Rehber'in ilk albümü Türkçe Sözlü Güzel Müzik’’ de Nisan’da Müzik Hayvanı-Örs’ten çıktı. Başak Günak'ın projesi olan Ah! Kosmos ise MH - Mast'tan çıkan ilk albüm olmakla beraber Müzik Hayvanı’ndan yayınlanan ilk kadın müzisyen albümü olarak dikkat çekiyor. Ekibe yeni eklenen isimlerin başında ise Serdar Ateşer geliyor. Ateşer’in yıllar içerisinde oluşturduğu projelerin yanı sıra yeni çalışmalarının da yayınlanması planlanıyor. Ateşer sezon boyunca Kadıköy’ün bağımsız müzik mekanı Dunia’da olacak. Albümünü Haziran’da tamamlamış olan Kutu da Müzik Hayvanı ekibine dahil oldu. Yok Öyle Kararlı Şeyler’ in ikinci albümü ise yolda. Kayıtlarına başlanmış olan ikinci YÖKŞ albümü yine Müzik Hayvanı – Örs tarafından yayınlanacak. Ekibin çekirdek kadrosundan olan Ömer Sarıgedik de farklı bir çalışma ile yeni dönemde Mast’tan Müzik Hayvanı-Rmx albümünü çıkarıyor.

ARŞİV