Kadıköy ne dinliyor?

Spotify, 2018’in ilk ayında hangi semtlerin en çok hangi şarkıları dinlediğini açıkladı. Peki, listeye göre Kadıköylüler ne dinliyor?

22 Şubat 2018 - 15:48

Müzik dinleme uygulaması olan Spotify, ocak ayını kapsayan ve İstanbul semtlerinin müzik ruhunu ortaya koyan bir liste hazırladı. Hangi semtin hangi şarkıları dinlediğini ortaya koyan listede Kadıköy ve Caddebostan da yer alıyor.

Anadolu Yakası’nın can damarı Kadıköy’de ilk sırayı bir çocuk şarkısı alıyor. Hafif ritmiyle genelde çocukları uyutmak için dinletilen  “Twinkle Twinkle Litte Star” adlı şarkı birinciliği göğüslerken, ikinci sırada ise “neo-folk” türünde kendini duyuran “Josh Garrels’ın” 2008 tarihli “Desert Father” adlı şarkısı bulunuyor. Semtin müzik ruhunun üçüncü sırasında ise Türkiye’de yükselen rap müzik yer alıyor. Kadıköy, “rap”i son zamanlarda çıkardığı “Muptezhel” albümüyle adını sıkça duyduğumuz Ezhel’den dinlemeyi tercih ediyor.

Caddebostan’a geldiğimizde ise ilk sırada Fifth Harmony grubunun dikkat çekici ismi Kübalı müzisyen Camila Cabello var. Pop ve R&B tarzında söylediği şarkılarla tanınan Cabello’nun Caddebostan’da en çok dinlenen şarkısı ise “Havana”. Caddebostan’da listenin ikincisine geldiğimizde ise yine bir “ninni”yle karşılıyoruz. Yaptığı çocuk şarkılarıyla tanınan Müjde Tuğsuz’un “Kedi Gelmiş” adlı şarkısı Caddebostan’da en çok dinlenen ikinci şarkı olurken, üçüncü sırada Japon metal grubu Galneryus’un “Hunting for Your Dream” adlı şarkısı var


ARŞİV